Pau Martínez Farrero dóna a la biblioteca del COPIB un exemplar del seu llibre ‘Agorafobia y crisis de angustia. Causas y desencadenantes’

Publicat el 15 de Maig de 2018
Pau Martínez Farrero dóna a la biblioteca del COPIB un exemplar del seu llibre  ‘Agorafobia y crisis de angustia. Causas y desencadenantes’

Pau Martínez Farrero, doctor en Psicologia per la Universitat de Barcelona i psicòleg clínic, ha donat a la biblioteca del COPIB un exemplar del seu llibre ‘Agorafobia y crisis de angustia. Causas y desencadenantes’. L'exemplar ja està disponible per consulta.

En l'estudi que publica amb el suport del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Martínez Farrero postula que, "com succeeix amb totes les fòbies, en l'agorafòbia no es té por d'un perill real, sinó a un perill imaginat. Aquesta característica diferencia la 'por' de la 'fòbia': en la por l'amenaça parteix de la realitat objectiva; en la fòbia, en canvi, l'amenaça pertany al regne subjectiu que recrea la imaginació. El problema de la fòbia radica, per tant, en la imaginació, que alhora està condicionada per la pròpia història personal. L'agorafòbia acostuma a manifestar-se a partir d'alguna d'aquestes tres circumstàncies: una experiència traumàtica, una crisi d'angoixa, o la reactivació de les pors pròpies de la infància i l'adolescència que no es varen resoldre en aquell moment evolutiu".

En aquest llibre, l'especialista analitza cadascun d'aquests supòsits a través de relats basats en històries reals. A més a més, l'autor incorpora també un capítol de conclusions.

Membre de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de la Salut i reconegut com a psicoterapeuta per la Federació Europea d'Associacions de Psicòlegs (EFPA), Pau Martínez Farrero exerceix actualment com a psicòleg clínic especialista en els serveis hospitalaris externs de l'Hospital Sagrat Cor, Germanes Hospitalàries, de Martorell, on exerceix alhora feines formatives i docents, que compagina també amb la pràctica privada. Anteriorment a aquest estudi, el psicòleg també ha publicat el llibre 'La incomunicació virtual (Xoroi Edicions, 2015) i articles acadèmics sobre clínica i psicopatologia, com ‘Aspectos inconscientes en el ataque de angustia’, ‘Fibromialgia: una nueva enfermedad o una antigua conocida’ i ‘Acerca de los procesos de identificación en los estados depresivos’, entre d'altres.