COMUNICAT DE PREMSA: El COPIB destaca que les empreses que prioritzin el benestar laboral dels seus treballadors aconseguiran major èxit i adherència als canvis motivats per la nova realitat

COMUNICAT DE PREMSA: El COPIB destaca que les empreses que prioritzin el benestar laboral dels seus treballadors aconseguiran major èxit i adherència als canvis motivats per la nova realitat

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional dels Treballadors, el Collegi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) vol remarcar que les empreses que prioritzin el benestar laboral dels seus treballadors aconseguiran major èxit i adherència als canvis motivats per la nova realitat que ha generat la pandèmia del SARS-CoV-2. Per aquest motiu, la institució advoca per mantenir viva la cultura organitzacional de les empreses i organitzacions, adaptant la comunicació interna i l'estil de lideratge, i defensa el paper del treball dels professionals de la Psicologia especialitzats en l'àrea de RH per a assessorar i afavorir la transformació amb mètodes de treball que facin costat als responsables d'equip, així com als propis empleats a adaptar-se a la nova situació.

Lourdes Barros, vocal de Psicologia del Treball i les Organitzacions del COPIB, explica que la situació excepcional en la qual està immersa la nostra societat ens està afectant a tots com a individus i també a les organitzacions i empreses. “D'una forma sobtada, el nostre entorn de treball ha canviat i la realitat que ens espera en els pròxims mesos és incerta i desconeguda. Molts treballadors es demanen com serà la tornada a la ‘normalitat’, si mantindran els seus llocs de treball, si les seves funcions es veuran modificades i si seran capaços d'adaptar-se a les noves circumstàncies en un entorn incert”, assegura.

Barros apunta que moltes empreses han implementat mesures de teletreball d'una manera forçosa i sobtada, sense tenir cultura de treball a distància. “Això comporta un gran repte en la gestió de persones”, assegura. “En el nostre dia a dia, interactuam en el nostre lloc de treball amb moltes persones tant del nostre propi departament com d'altres àrees, assistim a reunions presencials en les quals es creen vincles personals i s'adopten compromisos amb un projecte, una tasca o amb la missió d'una organització. Tots aquests processos s'han vist alterats i per aquest motiu és molt important mantenir viva la cultura organitzacional i adaptar tant la comunicació interna com l'estil de lideratge a aquesta nova realitat en la qual tenim a tota l'organització teletreballant diàriament sense possibilitat de veure's o reunir-se físicament com era habitual”, afirma.

La vocal de la Junta de Govern del COPIB aposta pel valor que poden aportar en aquests casos els professionals de la psicologia especialitzats en l'àrea de RH perquè “estam preparats per a donar suport a la transformació dels mètodes de treball necessaris en aquest moment fent costat als responsables d'equip, així com als propis empleats”, indica, i afegeix que “a més de donar suport en matèria de lideratge de persones en equips remots i sobre com es pot adaptar la comunicació interna, com a professionals també hem de ser capaços d'ajudar l'organització a mantenir el compromís amb l'empresa, ja que aquest compromís és vital per a mantenir viva la cultura de l'organització”.

D'altra banda, i més important, la psicòloga defensa que les organitzacions han de vetllar pel benestar laboral dels empleats. “Molts empleats de les Illes han vist reduïda la seva càrrega de treball, les seves jornades o fins i tot han vist suspeses les seves ocupacions de manera temporal a causa del cop econòmic que ha suposat la pandèmia”, exposa Barros. “Aquesta situació produeix una sensació negativa en l'empleat i l'organització no ha de deixar de tenir cura del benestar laboral dels empleats fins i tot en una situació excepcional com aquesta. En aquests casos, els professionals de la Psicologia especialitzats en RH podem oferir suport i generar iniciatives adaptades a la realitat de cada organització per a promoure el compromís amb l'organització en una situació com la d'ara en la qual es pot produir un “distanciament” d'ella, a causa del canvi en els nostres hàbits de treball, així com promoure iniciatives que treballin el capital psicològic dels empleats, la qual cosa pot tenir efectes molt beneficiosos perquè tant empleats i organitzacions puguin sortir reforçats d'aquesta situació.

La vocal del COPIB considera que hem d'assumir que la nostra manera de treballar serà amb tota probabilitat diferent a la que teníem abans de l'inici de l'estat d'alarma. “Els professionals de la psicologia en l'àmbit de RH són clau per a assessorar els responsables d'empreses i organitzacions sobre la forma òptima d'implementar aquests nous sistemes de treball per a garantir l'adherència a les mesures proposades, així com garantir el compromís amb l'equip i l'organització. “És molt important que des de les organitzacions es gestioni la tornada a la normalitat des d'un enfocament que doni prioritat a les persones per a assegurar l'èxit dels canvis o mesures proposades, així com de la consecució dels objectius empresarials en aquesta difícil situació”, conclou.