Vocalia de Psicologia Jurídica: Document d’interès: “PrevenSI, una nova plataforma per a combatre l'abús sexual en la infància”

Publicat el 24 de Octubre de 2019

Vos informam que en l'espai web de la Vocalia de Psicologia Jurídica s'ha dipositat l'article: “ PrevenSI, una nueva plataforma para combatir el abuso sexual en la infancia”.

La prevenció de l'abús sexual infantil és una responsabilitat col·lectiva, que demanda la implicació activa de tota la societat. Així es recull en una nova plataforma web, denominada PrevenSI (https://prevensi.es/es/), que ha estat desenvolupada per a la prevenció de la violència sexual en la infància. Es tracta d'un problema que s'estima que afecta entre al 10 i al 25% de la població i que sol romandre ocult, en la mesura en què tan sols la meitat de les víctimes d'abús sexual acaba explicant-ho al seu entorn pròxim. D'aquí la necessitat de desenvolupar eines que ajudin a la seva detecció i que facilitin l'accés a tractaments especialitzats.

Aquesta nova iniciativa, elaborada per l'Institut de Psicologia Forense, l'Institut Intress i la Fundació IRES, té com a objectius:

  • La sensibilització i detecció primerenca de l'abús sexual infantil, proporcionant informació especialitzada sobre el problema i les solucions per al seu abordatge, així com per a l'abordatge de la pederàstia i la pedofília.
  • Proporcionar informació i formació al públic general, però també als i les professionals que treballen en contacte amb nins i nines víctimes d'abús.
  • Proporcionar consultoria, supervisió i capacitació a organitzacions i professionals del camp jurídic, psicològic, mèdic, etc.
  • Oferir suport i atenció o derivació per al tractament psicològic a víctimes (directes i indirectes).
  • Proporcionar atenció i derivació a persones que presenten trastorns de preferència sexual cap a nins/es o adolescents i/o que hagin realitzat comportaments d'abús sexual infantil o similars.

Per tant, es tracta d'un recurs molt complet que ofereix, des de setembre d'aquest any, documentació rigorosa, actualitzada i especialitzada en l'àrea, eines formatives per als professionals interessats i atenció psicològica tant a les víctimes i familiars com a pedòfils, usuaris d'imatges sexualment abusives (pornografia infantil) o persones que hagin realitzat comportaments d'abús sexual infantil o similars (i al seu entorn familiar i laboral).

La plataforma disposa una línia d'atenció online i telefònica i ha iniciat la seva marxa amb una potent campanya de sensibilització a la població que es pot consultar en el següent vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=qgYHvjmmFGE

Per a més informació clicau en el següent enllaç: http://www.infocop.es/view_article.asp?id=8352&cat=