Els responsables de l'Àrea de Psicologia d'Emergències del COP i Creu Roja analitzen futures vies de col·laboració interinstitucional

Publicat el 2 de Octubre de 2018

El degà del COPIB i coordinador de l'Àrea de Psicologia d'Emergències del Consell General de la Psicologia, Javier Torres, i la vocal del COP i també coordinadora de la citada Àrea, Dolores Escalante, es varen reunir a Madrid divendres passat 14 de setembre amb José Ramón Delgado, psicòleg i responsable nacional de Resposta en Emergències de Creu Roja. L'objectiu d'aquesta primera presa de contacte pretenia establir sinergies entre ambdues institucions i establir les bases d'una cooperació futura i beneficiosa per a ambdues parts que podria plasmar-se en un conveni de col·laboració.

Després d'analitzar amb detall el funcionament i el treball que desenvolupa el COP en matèria de Psicologia d'Emergències, Torres i Escalante varen argumentar la importància que els Grups d'Intervenció Psicològica en Emergències i Catàstrofes dels Col·legis Oficials puguin participar en els simulacres que Creu Roja organitzi en les diferents comunitats per afavorir la coordinació òptima de tots els cossos intervinents en situacions de crisi. En aquest sentit, els representants del COP varen aprofundir en el funcionament i el paper que juguen el GIPEC en tots els Col·legis Professionals de Psicologia.

En un altre ordre de qüestions, els assistents varen tractar la possibilitat de desenvolupar accions formatives conjuntes i fins i tot que ambdues institucions puguin beneficiar-se mútuament de les accions que independentment puguin organitzar relatives a l'àrea de les emergències.

Durant la trobada, també es va abordar el tema dels estatuts de la Psicologia d'emergències i la importància de visibilitzar les funcions que són única i exclusivament del professional de la Psicologia.