Reunió del comitè de treball de la Red Iberoamericana de Psicología de Emergencias (RIPE)

Publicat el 10 de Setembre de 2019

El passat 23 de juliol va tenir lloc, en el marc del IV Congrés Nacional de Psicologia a Vitòria, la reunió del comitè de la Red Iberoamericana de Psicología de Emergencias (RIPE), en la qual es va abordar la situació actual de la xarxa, així com les pròximes accions a realitzar per al període del segon semestre de l'any.

A destacar la realització d'una conferència magistral que serà impartida per la Doctora María Paz García Vera, catedràtica de Psicologia Clínica de la Universitat Complutense de Madrid (UCM), directora de la càtedra extraordinària Universitat Complutense de Madrid-Unitat Militar d'Emergències “Comandante Sánchez Grey” en psicologia aplicada en emergències, desastres i catàstrofes, directora del grup internacional sobre Terrorisme i Construcció de Pau de la International Association of Applied Psychology (IAAP) i delegada del Govern de la Comunitat Autònoma de Madrid. Aquesta conferència serà difosa dins de la xarxa RIPE, per mitjans telemàtics.

Així mateix, RIPE posarà a la disposició dels membres una formació online de 20 hores de durada de temàtica especialitzada en psicologia d'emergències i impartida per destacats professionals d'aquesta àrea.

Actualment RIPE continua amb l'estudi i elaboració del mapa de la situació actual de la psicologia d'emergències i desastres a Iberoamèrica, Espanya i Portugal.

El mes vinent d'octubre sortirà publicat el vuitè butlletí que edita RIPE regularment amb informacions sobre les activitats realitzades per RIPE al llarg d'aquest any i on s'informarà dels detalls de totes aquestes accions de tan alt interès per a la professió.

A la reunió varen assistir els integrants del comitè de treball de RIPE: Javier Torres, degà del COPIB; Dolores Cañossantos Escalante, degana del COP Ceuta i coordinadora del GIPEC Ceuta; Lourdes Fernández, integrant del GIPEC COP Madrid; Vicenta Esteve, secretària del COP València i coordinadora del GIPEC València, i Antònia Ramis, vocal de Psicologia d'Emergències del COPIB i coordinadora del GIPEC Illes Balears.