Reunió constitutiva del Grup de Treball en Mediació Civil i Mercantil a Eivissa

Publicat el 27 de Novembre de 2012

El passat 20 de novembre va tenir lloc a la seu de l'Il·lustre col·legi d'Advocats d'Eivissa, la REUNIÓ CONSTITUTIVA DEL GRUP DE TREBALL EN MEDIACIÓ CIVIL I MERCANTIL a la qual hi va participar Minaya Benavente, vocal del Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Illes Balears.

Dita reunió va estar presidida per Pascual Ortuño, magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona i vicepresident del Grup Europeu de Magistrats per a la implantació de la Mediació (GEMME Europa), l’acompanyaren diferents representacions de l'àmbit jurídic, notaris, fiscals, procuradors, jutges, advocats... Altres àrees també varen estar representades, com ara: treballadors socials, la Cambra de Comerç, psicòlegs i un llarg etcètera. Tot plegat va posar de manifest la importància de la mediació, no només en l'àmbit familiar, sinó també en el civil i mercantil i més des de l'aprovació de la Llei 5/2012.

L'objectiu de la reunió va ser explicar com funciona la mediació en altres països i veure com podria funcionar aquí. Malgrat ja hi ha comunitats que fan aquest tipus de mediació, el que es tracta és de poder unificar una metodologia que faci que la mediació sigui realment útil i perduri en el temps.

Per a això es va proposar la creació de diferents grups de treball dels quals en podem diferenciar quatre:

1.      Des de la labor dels diferents professionals presents, esbrinar en quins casos seria millor treballar des de la mediació en comptes de la via judicial per tal de fer protocols de derivació a mediació.

2.      Com promoure la mediació.

3.      Creació d'un codi de les bones pràctiques en mediació.

4.      Coordinació territorial i relacions externes.

 

Va haver-hi una molt bona predisposició i molt interès entre tots els professionals que van assistir, ja que es varen intercanviar molts punts de vista des de les necessitats de cadascun. A causa de la densitat del treball es va instar als assistents a una nova convocatòria per seguir perfilant aquests grups.