Resum del Seminari: Criteris diagnòstics en el DSM-V sobre TDAH. Introducció a l'"Sluggish Cognitive Tempo"

Publicat el 27 de Març de 2012

El passat 10 de març es va celebrar a la seu del COPIB, el seminari sobre “Criteris diagnòstics en el DSM-V sobre TDAH. Introducció a l’"sluggish cognitive tempo" impartit pel professor del departament de psicologia de la UIB i director de la Unitat d'Assessorament Psicològic Infantil (UAPI) de la UIB, Mateu Servera.

El professor Servera ens va aportar informació actualitzada sobre els canvis més importants en l'última revisió del DSM (el DSM-V), que té prevista la seva publicació per a maig del 2013, i ens va introduir en la conceptualització d'aquesta possible nova entitat , "sluggish cognitive tempo", projecte de treball l'objectiu final del qual és que el DSM-V reculli un trastorn TDA pur-tipus sluggish, relacionat amb el TDAH subtipus inatent, però amb entitat i criteris propis. La detecció d'aquests nins, ara com ara molt emmascarats, facilitarà el seu tractament psicofarmacològic i psicoeducatiu.

El seminari va comptar amb una participació de 20 persones les quals el varen valorar amb una alta puntuació tant per l'actualitat del tema com per la qualitat de l'exposició.