Representants del COPIB es reuneixen amb el president del Banc d'Aliments de Mallorca

Publicat el 7 de Octubre de 2020

La vicedegana del COPIB, María José Martínez, i la vocal de Psicologia Social, María del Diego Barquín, en representació del la institució collegial, es varen reunir el passat 24 de setembre amb el president de la Fundació del Banc d'Aliments de Mallorca i la tresorera de l'entitat sense ànim de lucre, Genoveva Fontenla. La trobada, que va tenir lloc en les installacions de la fundació, es va realitzar a petició del president de l'entitat, qui va traslladar a les representants del Collegi la seva preocupació davant l'emergència social que està provocant la crisi sanitària del SARS-CoV-2.

En un recorregut per les seves installacions, les representants del Collegi varen poder constatar com treballa la fundació i les seves motivacions. Raimundo Montis va destacar que el Banc d'Aliments ja es troba amb dificultats per a poder proveir a les entitats que requereixen dels seus serveis, les quals, a més, han augmentat tant en número com en demandes realitzades. Tots varen coincidir que atendre l'emergència social és tan important com contenir la crisi sanitària i varen acordar estudiar formes de collaboració conjunta per a garantir el suport necessari a les persones en risc d'exclusió.

El Banc d'Aliments de Mallorca és una fundació sense ànim de lucre, de caràcter aconfessional i apolític que duu a terme una labor solidària i aporta la seva contribució amb la finalitat d'ajudar a les persones que resideixen a l'illa i que per una o altra raó han de demanar ajuda per a cobrir la seva necessitat més bàsica, alimentar-se. El seu principal objectiu és el de contribuir a l'exercici de justícia social pel que fa al dret de tot ésser humà de disposar d'una alimentació suficient per a la seva digna subsistència.