Representants de la Junta de Govern del COPIB es reuneixen amb la Consellera de Salut del Govern

Publicat el 23 de Desembre de 2019

Representants de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) es varen reunir el passat 4 de desembre amb la consellera de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears, Patrícia Gómez, en el marc de la ronda de contactes que la màxima responsable de la comunitat autònoma en matèria de salut està duent a terme amb els principals col·legis, entitats i agents involucrats en la cura i el benestar físic i mental de la ciutadania per a establir una col·laboració més estreta amb tots ells durant la legislatura.

A la trobada, celebrada en les dependències de la Conselleria a Palma, hi varen assistir en representació del Col·legi el degà, Javier Torres, la vicedegana, María José Martínez Muleiro, i la vocal de Psicologia Clínica, Mariona Fuster. També hi va ser present el director general de Prestacions i Farmàcia, Nacho García.

Entre les principals qüestions que es varen tractar i que preocupen el Col·legi, el degà, Javier Torres, va posar sobre la taula la necessitat d'incrementar el nombre de places de Psicologia Clínica en la sanitat pública balear, que avui dia resulta totalment insuficient per a garantir el benestar i l'equilibri de la salut mental de la ciutadania en totes les Illes i particularment a Eivissa i Formentera.

El degà va remarcar la importància que aquest increment de places es tradueixi també en la incorporació de serveis de psicologia professionalitzats en l'àmbit de l'Atenció Primària, una reivindicació que el Col·legi ve realitzant des de fa anys i que considera urgent per a garantir una atenció sanitària integral a la ciutadania. Torres va recordar a la consellera Patricia Gómez que altres comunitats autònomes han començat a implantar aquest servei amb molt bons resultats, ja que més d'un terç de les consultes que es realitzen en aquesta àrea demanden un professional de la psicologia i en conseqüència s'alleuja la càrrega dels facultatius mèdics, permet evitar la medicalització excessiva per a combatre determinats processos de salut i afavoreix un diagnòstic precoç de determinades patologies.

Un altre tema que es va abordar durant la trobada va ser la necessitat d'afavorir la formació dels professionals sanitaris en determinats temes transversals. En aquest sentit, els responsables del Col·legi varen traslladar a la consellera de Salut l'interès del COPIB a treballar un tema especialment sensible com són els casos de mort perinatal, i que inclouria formació específica dirigida als professionals sanitaris perquè tots els hospitals públics de les Illes puguin oferir el suport i l'assistència psicològica necessaris a les famílies que pateixin una pèrdua d'aquestes característiques.