Realitzat el curs de “Violència de Gènere i Adolescència”

Publicat el 6 de Juny de 2017

Els passats 26 i 27 de maig es dugué a terme a la seu del COPIB el curs “Violència de Gènere i Adolescència” a càrrec de les psicòlogues Vanessa Albertí i Estefania Cano.

Si bé, la majoria de les participants eren psicòlogues col·legiades, la formació comptà amb l’assistència d’altres perfils professionals: agents de la Policia Local de Calvià, una pedagoga, una educadora social i orientadores de centres educatius.

Durant les vuit hores de curs es facilitaren molts recursos, eines i materials per poder treballar de manera propera i efectiva amb el col·lectiu adolescent la prevenció, detecció, identificació i tractament de la violència de gènere.

A més, es generà un espai d’intercanvi d’opinions i debat sobre l’abordatge integral en matèria d’igualtat i gènere on, entre altres aspectes, es destacà el paper de corresponsabilitat educativa de tots els agents socialitzadors (famílies, mitjans de comunicació, centres educatius, grups d’iguals…) i el rol fonamental que la Psicologia juga en aquest aspecte.

Les assistents valoraren de forma molt positiva el curs que, cal recordar, tenia un preu reduït d’inscripció gràcies a la subvenció atorgada pel Consell General de la Psicologia.