Professionals de la psicologia d'Eivissa i Formentera aprofundeixen en els detalls de la intervenció presencial i telefònica en un intent de suïcidi

Publicat el 14 de Gener de 2020

Professionals de la Psicologia d'Eivissa i Formentera es varen donar cita els dies 13 i 14 de desembre a la seu de l’AECC d'Eivissa per a assistir al taller ’Rescat en intent de suïcidi en curs. La intervenció psicològica en l'escenari i per telèfon”. La formació, organitzada pel COPIB, tenia l'objectiu d'aprofundir i practicar la intervenció psicològica en un cas d'intent de suïcidi tant si aquesta es produeix de manera presencial, com si la intervenció es realitza per telèfon.

Amb aquesta finalitat, el taller impartit per Jordi García, psicòleg del SEM-061, va donar a conèixer les fases de la intervenció, les eines de les quals es disposen en cada etapa, les estratègies i els objectius que es persegueixen a cada moment.

Per a aconseguir-ho, el també vocal de la Junta de la Secció de Psicologia d'Emergències del COPC va aportar documentació, va realitzar una simulació i va propiciar la reflexió i la construcció de dinàmiques conjuntes amb les persones assistents al taller que també varen haver de resoldre exercicis pràctics.

En finalitzar el curs, les persones que hi varen assistir varen destacar que la informació aportada per García i la dinàmica del taller havien estat molt interessants i de gran utilitat per a saber com actuar davant una situació tan crítica com és l'intent de suïcidi d'una persona.