L'Obra Social “La Caixa” avala amb el seu suport les XI Jornades Nacionals de Psicologia contra la Violència de Gènere que organitza el COPIB

Publicat el 12 de Novembre de 2019

Les XI Jornades Nacionals de Psicologia contra la Violència de Gènere que organitza el COPIB continuen sumant suports. L'Obra Social “la Caixa” és l'última institució que brinda la seva col·laboració a l'esdeveniment, que se celebrarà en Es Baluard de Palma, els dies 22 i 23 de novembre, sota el lema ‘Dones en situació d'especial vulnerabilitat: immigració, diversitat funcional, gent gran, prostitució i tràfic, diversitat sexual, addiccions i salut mental’.

El degà, Javier Torres, es va reunir el passat 29 d'octubre amb el director de Banca d'Institucions de CaixaBank a les Illes Balears, Marc Ponsetí, i el responsable d'Acció Social de l'entitat, Diego Riera, per a tractar els detalls de la col·laboració i intercanviar impressions sobre el programa i els objectius de la trobada, que persegueix visibilitzar la vulnerabilitat de col·lectius de dones que pateixen exclusió, estigmatització, incomunicació i fins i tot doble i triple discriminació per les seves especials circumstàncies, la qual cosa les situa en una posició de major risc en relació a les conductes de violència.

Durant la reunió, que va tenir lloc a la seu del COPIB a Palma, Ponsetí i Riera varen recordar que l'Obra Social “la Caixa” dona suport cada any a centenars de projectes que pretenen donar resposta a les necessitats emergents de la nostra societat. En aquest sentit, el president de l'entitat va assegurar que col·laborar amb al projecte de Jornades del COPIB respon a aquest compromís social, perquè la violència de gènere és avui dia un dels problemes més importants de la nostra societat, una realitat que cal combatre des de tots els fronts.

El degà, Javier Torres, va destacar l'interès que ha suscitat el programa de les Jornades, que ha completat l'aforament i que també podrà ser seguit en reproducció en continu (streaming). Torres va explicar que els temes que s'abordaran en les diferents conferències, ponències, comunicacions i taules de debat oferiran una perspectiva molt àmplia i diferent de la violències masclistes, que sens dubte permetran aprofundir en l'impacte d'aquesta problemàtica en grups específics especialment vulnerables, on la Caixa hi té gran camp d'acció: adolescents, dones víctimes de tràfic, parelles del mateix sexe, dones amb problemes d'addicció, de salut mental i immigrants, entre d’altres.

Aquesta no és la primera vegada que l'Obra Social “la Caixa” dona suport al treball que realitza el Col·legi. Des de fa anys l'entitat col·labora per a fer possible el Programa de Sensibilització de la Conducta Suïcida en col·lectius vulnerables de Mallorca. Per aquest motiu, Torres va tornar a agrair la confiança de l'entitat avalant una nova iniciativa promoguda pel Col·legi.