L’IMAS presenta l'ampliació del Servei d'Atenció Integral a domicili al COPIB

Publicat el 31 de Març de 2021

La vicedegana del COPIB, María José Martínez, va acudir en representació del Col·legi a l'acte convocat per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) el passat 17 de març, en el qual es va donar a conèixer als col·legis professionals de Psicologia i de Treball Social el Servei d'Atenció Integral a domicili (SAID), amb el qual s'amplia la cartera de programes de la Direcció Insular d'Atenció Comunitària i Projectes Estratègics.

Precisament, el director insular de l'àrea, Omar Lamin, juntament amb el vicepresident de l’IMAS, Jaume Tortella, varen ser els encarregats d'explicar els detalls del nou Servei d'Atenció Integral a domicili (SAID), l’objectiu principal del qual és continuar amb el desenvolupament de nous models centrats en l'atenció individualitzada en l'entorn comunitari, com el SAID, i els programes de prevenció i suport psicosocial.

Actualment, el programa basat en el model d'atenció individualitzada dona servei a 132 persones majors en situació de dependència que necessiten ajuda per a les activitats bàsiques de la vida diària i que expressen el seu desig de continuar en el seu entorn i amb les seves famílies de 17 municipis de Mallorca.

L'extensió del SAID s'iniciarà amb la incorporació de 20 municipis més aquest 2021, i està previst que en els pròxims dos anys en passin a formar part la totalitat dels municipis de l'Illa.

Tant el director insular com el vicepresident de l’IMAS varen convidar al COPIB i al col·lectiu de treballadors socials a implicar-se de manera activa en aquests projectes fent arribar qualsevol proposta o suggeriment.

Durant la trobada, Omar Lamin va informar també els representants dels òrgans col·legiats que ja s'ha començat a treballar en l'ampliació dels programes de suport psicosocial als municipis de Mallorca amb la incorporació de més personal especialitzat a l'Equip de Vellesa i Família (EVIF). Aquests reforçaran els cursos i tallers d'estimulació cognitiva que es duen a terme per a poder donar resposta a les demandes de suport psicosocial dels ajuntaments.