La biblioteca del COPIB incorpora el conte ‘Los Pájaros Arcoíris’ d'Olga Barroso

Publicat el 10 de Desembre de 2019

La psicòloga experta en Violència de Gènere, Trauma i Aferrament, Olga Barroso, va obsequiar al COPIB amb un exemplar de ‘Los pájaros arcoíris’ (Editorial Sentir, Colección Senticuentos), un llibre amb el qual l'especialista pretén fomentar les relacions sanes, prevenir la violència masclista i promoure la igualtat entre els més petits (menors de 3 i 9 anys), acostant-los a una realitat que necessiten comprendre per a protegir-se i per a construir un món millor. El conte de Barroso està ja disponible per a la seva lectura i consulta a la Biblioteca del Collegi.

Olga Barroso va ser l'encarregada de dirigir un dels tres tallers de formació que va acollir el COPIB el passat 22 de novembre, en el marc de les XI Jornades Nacionals de Psicologia contra la Violència de Gènere i que varen reunir a la seu del Collegi a prop d'un centenar de persones interessades en la intervenció amb adolescents, dependents emocionals, persones prostituïdes i víctimes de tràfic de blanques que han sofert o estan sofrint violències masclistes.

En concret, Barroso va impartir el taller ‘El meu nuvi em demana ubicació: intervenció amb adolescents víctimes de violència de gènere’. Tant la formació que va oferir la psicòloga com la conferència que va dictar per a clausurar les jornades varen permetre abordar l'impacte del fenomen en l'adolescència i la seva intervenció. L'especialista va ser contundent en assenyalar que “en la societat actual estam transmetent continguts masclistes més durs fins i tot que els que rebíem anys enrere” fins al punt que la franja de 16 a 24 anys d'edat és la que presenta majors taxes de violència.

La psicòloga també es va mostrar convençuda que una de les claus per a prevenir i erradicar la violència masclista és actuar en les edats més primerenques i amb aquest objectiu va escriure ‘Los pájaros arcoíris’. Segons Olga Barroso, la primera forma de prevenció és no negar el problema. “Si existeix aquest problema en la societat cal explicar-lo adaptant-lo a la seva edat perquè no sigui traumàtic. Les nostres nines i adolescents viuen en un país en el qual hi ha molts homes que exerceixen la violència i això és aquí. Cal dir-li a les nines: l'amor és meravellós, hi ha persones capacitades per a estimar i homes magnífics que t'estimaran, però hi ha alguns homes que no es porten bé en les relacions de parella. Han d'arribar a l'adolescència i a l'edat adulta sabent això. Als nins els deim que hi ha adults que es porten malament. Aquesta és la idea principal”, va explicar.

El Collegi va acollir també els tallers de Francisca Muñoz-Ramos Ripoll, experta universitària en Psicopatologia d'Infància i Adolescència, centrats en ‘Prostitució i tràfic de persones: Habilitats terapèutiques fonamentals del professional de la Psicologia’, i d’Arun Mansukhani, psicòleg especialista en Psicologia Clínica, que va parlar sobre ‘Violència de Gènere i dependència. Pautes per a la intervenció psicològica’.