Gran acollida del curs de Manuel Hernández sobre 'Intervenció psicològica en abusos sexuals'

Publicat el 12 de Abril de 2018

Manuel Hernández Pacheco, psicòleg expert en temes d'afecció, trauma i ansietat, va impartir aquest cap de setmana el curs 'Intervenció psicològica en abusos sexuals’. Una intensa formació de 16 hores durant les quals l'especialista va compartir amb els assistents, informació summament interessant per dur a terme una bona intervenció psicològica en casos de traumes tan severs com els que poden desencadenar els abusos sexuals, que requereixen d'abordatges específics i altament especialitzats.

Durant la formació, el psicòleg no només es va limitar al treball amb les persones víctimes d'aquests abusos, sinó que també va oferir pautes per treballar amb els seus agressors des d'una comprensió sobre la seva pròpia història de trauma.

Recolzant-se en diapositives i vídeos de pacients abusats i del propi abusador entre d'altres materials, Manuel Hernández va desenvolupar un complet programa amb el que es varen revisar les circumstàncies diferencials dels abusos sexuals, es va aprofundir en els aspectes neurobiològics del trauma per abús sexual i es varen analitzar les característiques dels ambients on es produeixen aquests tipus d'abusos. En l'àmbit de la intervenció, el psicòleg i biòleg va analitzar el model PARCUVE i la dissociació, la relació terapèutica i el tractament i les etapes de treball amb persones abusades, entre d'altres qüestions.