En memòria del nostre company i psicòleg Joan Llinàs Servera.

Publicat el 14 de Gener de 2021

Només han passat unes hores de la defunció del nostre col·legiat Joan Llinàs Servera. No és fàcil plasmar els sentiments i els records que s'amunteguen en la memòria. La pandèmia que estam sofrint i patint no fa diferències ni excepcions. En pocs dies ens ha deixat. En aquest trist moment ens queda evocar la seva figura i el seu compromís amb la nostra professió.

Tristesa, incredulitat, impacte i profund pesar són els sentiments que afloren en aquests moments. Coneixia en Joan des de la nostra etapa escolar i havíem mantingut el contacte fins fa poques setmanes.

El seu compromís amb la professió el va dur a estar de manera continuada implicat amb el nostre Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB). Sempre defensant la Psicologia i sempre tenint molt clar que el COPIB era la institució que representava a tot el col·lectiu col·legial. Mai una queixa i sí crítica constructiva, la qual cosa s'agraïa.

Des de l'any 1995 fins a l'any 2002 va formar part de la Junta de Govern del COPIB com a vicepresident. I des de l'any 1997 fins a l'any 2001 va ser l'enllaç de la Comissió Deontològica amb la Junta de Govern del COPIB, una funció que va complir amb total professionalitat.

Va deixar la seva empremta personal defensant amb vehemència la nostra professió i abanderant sempre la rigorositat científica en el treball del dia a dia dels professionals de la psicologia. Doctor en Psicologia i expert en Neuropsicologia, mai vaig tenir un no com a resposta cada vegada que li feia alguna consulta sobre la seva àrea preferida -la neuropsicologia-, la qual cosa em permetia resoldre alguns dubtes en la meva àrea de treball -la psicologia forense-.

Aquells que el coneixíem tendrem present d’ell la imatge, anàs on anàs, duent a la mà o dins la motxilla un o dos llibres -psicologia i novel·les eren els seus preferits–, un llapis i un retolador per fer anotacions. Estic segur que alguns llibres són un tresor per la riquesa de les anotacions escrites. Sempre desitjava augmentar els seus coneixements.

Descansi en pau.

Javier Torres Ailhaud.
Degà del Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears.