El Grup d'Intervenció Psicològica en Emergències del COPIB visita el 801 escuadró del S.A.R.

Publicat el 1 de Juliol de 2013

El passat 21 de juny, el Grup d'Intervenció Psicològica en Emergències del COPIB, juntament amb el degà del Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears i coordinador de l’àrea d’Emergències del Consejo General de COPS, Javier Torres, varen ser convidats pel coronel cap del Sector Aeri de Palma, cap de la Base Aèria de Son Sant Joan i Ala 49, Víctor Manuel Navarro Morales, a una visita guiada per un oficial de l'Esquadró 801 de les Forces Aèries, que depèn funcionalment del Servei de Recerca i Salvament (SAR). Aquest esquadró amb base a Son Sant Joan, està dotat d'helicòpters AS-330 (Puma) i de CASA-212 Aviocar, versió SAR per a actuar en les missions SAR que se li encomanin.

La visita es va iniciar amb un documental explicant els orígens del SAR i la seva missió durant 24 hores, 365 dies a l'any. Així mateix, es va informar dels diferents convenis amb altres països i les seves diferents missions fora del territori espanyol.

Durant l’esdeveniment es va fer un recorregut per les instal·lacions, on es va poder examinar tot el material utilitzat en aquest servei, com els uniformes, les màscares, els equips de rescat, a nivell individual i col·lectiu, etcètera. Es va fer una breu pausa, on es va compartir un cafè amb altres oficials de vol i diferents comandaments així com la psicòloga militar destinada a la Base Aèria de Son Sant Joan.

A continuació, es va visitar l'hangar on romanen estacionades les esmentades aeronaus, visitant l'helicòpter de rescat i totes les particularitats de la cabina de comandament, ràdio i diversos components, com la llitera i la grua elevadora.

La visita va finalitzar amb unes paraules d'agraïment per part del coronel cap, Sr. Navarro, amb el compromís de conjuminar esforços en cas de ser necessari i la foto de grup a les portes de la Base Aèria.