El Degà del COPIB intervé en la Jornada de Psicologia Militar Operativa que va analitzar 20 anys de la Psicologia en la Sanitat Militar

Publicat el 9 de Juliol de 2019

El degà del COPIB i coordinador de l'Àrea d'Intervenció Psicològica en Emergències del Consell General de COPS, Javier Torres, va assistir el passat 20 de juny a la Jornada de Psicologia Militar Operativa. L'esdeveniment, organitzat per l'Escola Militar de Sanitat de l'Acadèmia Central de la Defensa, tenia l'objectiu de visibilitzar les funcions que realitza la Psicologia en situacions de crisis, catàstrofes o conflictes tant civils com militars sota el lema “20 anys de Psicologia en la Sanitat Militar”.

En el marc de la jornada celebrada en les installacions de l'Acadèmia Central de la Defensa (ACD), a Madrid, Javier Torres va intervenir en la taula rodona “Aplicació de la Psicologia en operacions militars i civils”, que va permetre aprofundir en les funcions de la professió en les àrees de “Coordinació, Gestió i Intervenció”. El degà del COPIB va poder oferir una visió àmplia de la labor del psicòleg en l'àmbit de les operacions aprofitant la seva experiència de gestor, com a coordinador d'Àrea d'Intervenció Psicològica en Emergències del Consell General de COPS, i especialment com a psicòleg d'emergències sobre el terreny. A més de destacar l'elevat nivell tècnic dels psicòlegs que treballen en intervencions certament difícils, Torres va defensar la importància d'una acció coordinada dels equips civils i militars per a garantir una resposta i intervenció eficaces amb ferits, familiars de víctimes i persones afectades en situacions de catàstrofes, i grans emergències.

L'acte de cloenda de la jornada va tornar a comptar amb la participació de Javier Torres, representant al Consell General de COPS, que va tornar a reivindicar el treball del professional de la Psicologia d'Emergències, tant en l'àmbit civil com en el militar. Al costat de Torres, també hi varen intervenir el general, adjunt al conseller delegat d’Isdefe, TG. Sr. Juan Manuel García Montaño; l'inspector general de Sanitat de la Defensa, GD. Sr. Antonio Ramón Conde Ortiz; el general director de l’ACD, GB. Sr. Juan Rodríguez Collado; el coronel, director de l’EMISAN, Col. Sr. Enrique Bartolomé Cela; i el comandant, cap del Dt. De Psicologia de l’EMISAN, Ct. Sr. Eduardo Samper Lucena.