El COPIB reconeix 25 anys de col·legiació i excel·lència de sis professionals de la psicologia d'Eivissa

Publicat el 30 de Novembre de 2017

L'espai de la llibreria cafè bar Districte Hipérbole va acollir divendres passat, 10 de novembre, l'acte d'homenatge organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) per reconèixer els 25 anys de col·legiació i l'excel·lència de sis dones professionals de la psicologia de l'illa, així com la seva contribució a la dignificació del col·lectiu, al creixement de la professió i a la millora del benestar de la ciutadania, en l'àmbit de la pitiüsa major en particular i de la comunitat autònoma en general.

En la mateixa cerimònia, la institució col·legial va reconèixer amb un esment especial el treball de Minaya Benavente, psicòloga i vocal del COPIB a Eivissa i Formentera durant el període 2006-2017, i va distingir a diverses entitats i professionals per la seva trajectòria i suport al col·lectiu professional. En concret, varen rebre aquesta consideració: Associació Espanyola de la Lluita Contra el Càncer d’Eivissa-Formentera, per la seva implicació i interès perquè la Psicologia sigui un referent com a recurs per a totes aquelles persones que ho puguin necessitar i per la seva aposta pels professionals d'aquest camp per al treball i desenvolupament diari dels programes que promou, i el programa ‘Hoy por hoy’ de la cadena Ser Eivissa i Formentera, per la seva trajectòria i suport a la professió a través de l'espai radiofònic que dedica a la Psicologia i a tots aquells temes que preocupen a la ciutadania tractats des d'un punt de vista psicològic.

L'acte de reconeixement va comptar, entre d'altres, amb la presència d' Elena López, tinent d'alcalde de l'Ajuntament d’Eivissa, Javier Torres, degà del COPIB, i d'Ana Pallás Miralles, nova vocal de la Junta del COPIB en les Pitiüses. Marilina Ribas va ser l'encarregada de representar a les psicòlogues homenatjades amb un sentit discurs en el qual va fer un repàs de l'evolució que ha experimentat la psicologia a Eivissa durant els seus 25 anys de col·legiació.

Els representants de les entitats distingides i les sis homenatjades varen ser cridats un a un per recollir un diploma acreditatiu del COPIB i una obra de l'escultor i mestre artesà Gabriel Ramis Salom. Tots ells varen rebre l'aplaudiment unànime dels presents per la seva contribució a la “construcció d'un espai i d'una imatge de la psicologia a Eivissa i en la comunitat autònoma en general molt positiva, consolidant-la com una professió rigorosa, que compta cada vegada amb major presència i reconeixement social i que ha millorat en tots els nivells fins a aconseguir un desenvolupament espectacular en àrees que van més enllà de la psicologia clínica: emergències, jurídica, esport, treball i igualtat, entre d'altres”, va subratllar Javier Torres, degà del Col·legi.

En el seu discurs, Torres va agrair el treball de les psicòlogues distingides, destacant que la seva aportació ha estat capital per a la transformació experimentada per la psicologia en els últims 25 anys fins a erigir-se en una ciència d'inqüestionable valor i prestigi per al desenvolupament d'una millor qualitat de vida de la ciutadania. Finalment, el degà del COPIB va animar a les col·legiades homenatjades i a tot el col·lectiu professional d'Eivissa a continuar treballant: “Sabem que podem aportar molt més al benestar de la ciutadania i volem fer-ho: augmentant la nostra presència en àrees tan importants com la sanitat, l'educació i els serveis socials; aportant la nostra experiència i coneixements a les polítiques de violència masclista, igualtat, seguretat i emergències; propiciant una major col·laboració amb les institucions, entitats i col·legis professionals afins de les Illes per avançar en qüestions fonamentals que afecten a la nostra comunitat i que exigeixen de l'esforç col·lectiu per millorar, i batallant per lluitar contra l'intrusisme i per mantenir el reconeixement social de la professió que gràcies a totes vosaltres hem aconseguit”, va assegurar Torres.

En finalitzar l'acte, els assistents varen poder gaudir d'un aperitiu i compartir d'una animada conversa. Entre d'altres, no varen faltar a la cita les psicòlogues homenatjades com Caterina García, Mª José Catany, Lina Torres, Mª Catalina Ribas i Josefa Ribas, com també els seus acompanyants. El representant del programa radiofònic de la Cadena Ser d'Eivissa i Formentera homenatjat, Nacho Lahuerta, i part del seu equip. A més també de comptar amb la presència del president de la junta local d'Eivissa de l'Associació Espanyola contra el càncer, Joan Bufí, i la presidenta de la junta local de Formentera, Josefa Gabaldar.