El COPIB recolza a la Fundación ATYME en la seva campanya de promoció de la mediació com a instrument en la resolució de conflictes

Publicat el 11 de Juliol de 2018

La seu de l’AECC a Eivissa va acollir el passat 29 de juny la presentació de la campanya de Sensibilització i Apoderament de les persones en situacions de conflicte que promou la Fundación ATYME, amb la col·laboració del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, i que va comptar per a l'ocasió amb el suport del COPIB.

Francisco Iglesias, mediador i responsable de comunicació de Fundación ATYME, fou l'encarregat de donar a conèixer als assistents els detalls de la iniciativa, l’objectiu de la qual és donar a conèixer a la ciutadania la mediació i altres fórmules pacífiques d'abordar la resolució dels seus conflictes, abans de desembocar en la via judicial. En concret, l'entitat defensa l'ús de la mediació com a fórmula que retorna a les persones la capacitat de dirigir la seva pròpia vida, afavorint que es responsabilitzin de les seves accions i de l'efecte que aquestes poden ocasionar en els altres. Es tracta d'estratègies basades en l'acceptació de la diversitat, el respecte, la comprensió de plantejaments divergents, i la col·laboració i l'intercanvi en lloc de la confrontació. És el que des de la Fundación denominen l’‘Apoderament de les persones davant un conflicte’.Per la seva banda, la vocal i representant del col·lectiu professional de psicologia pitiús a la Junta de Govern, Ana Pallás, va remarcar que el COPIB ha cregut oportú recolzar la campanya de la Fundación ATYME perquè entén que la mediació és un instrument necessari i eficaç en la resolució extrajudicial de conflictes en l'àmbit civil i mercantil que s’ha de donar a conèixer a la ciutadania, al mateix temps que es treballa per garantir la seva pràctica segura.

Eivissa ha estat l'última ciutat que ha visitat la Fundación, que reprendrà la campanya al setembre amb actes prevists a Múrcia, Tenerife, Galícia, Granada i Sevilla.

La Fundación ATYME és una entitat privada, sense ànim de lucre, integrada per un equip interdisciplinari de professionals que desenvolupen les diferents activitats fundacionals, així com la formació, assessorament i recerca. L'entitat ha engegat aquesta campanya de difusió, sensibilització i apoderament per als ciutadans davant situacions de conflicte, amb l'objectiu de promoure el coneixement i l'ús de la mediació.