El COPIB promou la creació d'un Grup de Treball de Psicologia online i societat digital

Publicat el 25 de Març de 2020

La Junta Permanent del COPIB va aprovar el passat 17 de febrer la creació del nou Grup de Treball de Psicologia online i societat digital, els objectius i les àrees de treball del qual es donaran a conèixer amb detall a les persones interessades a formar part del projecte el proper 3 d’abril, a les 18.00 h.

Els/les col·legiats/des de Menorca, Eivissa i Formentera que vulguin formar part del grup han d'enviar un correu electrònic a formaciocopib@cop.es abans del 17 de març expressant la seva intenció de formar-ne part i se'ls informarà sobre com poden seguir la reunió online.

En concret, Juanjo Martí Noguera (B-01471), coordinador del Grup, doctor en Psicologia per la Universitat de València i director del Programa cibersalud.es realitzarà una breu contextualització de l'ús de tecnologies en la pràctica i en la societat i detallarà tant els objectius, com els temes i àrees que s'abordaran en el grup de treball per a promoure el coneixement, recerca i formació entorn de la psicologia aplicada amb tecnologies. Entre d’altres, s'inclou l'ús de mitjans tecnològics per a psicoteràpia online, desenvolupament d'intervencions mitjançant internet (web), ús de realitat virtual i altres tecnologies, apps de mòbil per a diagnòstic i intervenció, entre altres existents o futures innovacions, sempre que puguin evidenciar científicament la seva validesa.

Així mateix, en referir-se a societat digital el grup, de caràcter transversal, preveu aprofundir en noves problemàtiques derivades de l'exposició a internet i serveis digitals, com addiccions a tecnologies, ciberassetjament escolar, phubbing, fomoré i altres patologies que es poden tractar presencialment però tenen el seu origen i context online / digital.

Cal destacar que la idea de crear el Grup de Treball de Psicologia online i societat digital va sorgir després de l'interès que va suscitar el curs de teràpia online impartit el mes de febrer passat en el Col·legi per Martí Noguera.

Després d'avaluar la proposta de Martí Noguera, el COPIB considera encertada la iniciativa de crear un grup de treball específic que permeti dinamitzar temes i àrees que reflecteixin la situació actual de la psicologia i que aprofundeixi en el coneixement de la societat digital, una realitat que afecta la manera en què els individus es comporten, es relacionen i s'organitzen i del qual els/les professionals de la Psicologia també en formen part.