El COPIB present en la reunió del Consell de Salut de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera

Publicat el 21 de Desembre de 2012

El passat 13 de desembre va tenir lloc la tercera reunió del Consell de Salut de l'àrea de salut d'Eivissa i Formentera, coincidint amb el seu primer aniversari des que va ser creat i a la qual assistí Minaya Benavente, vocal a Eivissa-Formentera de la Junta del COPIB

Recordem que el Consell de Salut va ser creat per millorar la qualitat i gestió de l'àrea de salut, tenint en compte la participació ciutadana, motiu pel qual aquest consell està format per sectors molt diversos que tenen a veure amb l'àrea de salut, des de representants polítics, metges, infermers, personal sanitari, farmacèutics, veterinaris, fisioterapeutes, odontòlegs, representants d'associacions de consumidors, representants sindicals, administratius i un llarg etcètera que intervenen en la salut. Minaya Benavente va acudir-hi com a representant del COPIB.

La reunió es va desenvolupar en un clima de confiança on cadascun dels assistents va poder exposar les inquietuds des del seu punt de vista.

En els varis punts que es varen tractar es va explicar com s'està formant a tots els treballadors dels centres de salut per a la reanimació cardiopulmonar (RCP), ja que d'una resposta ràpida depèn la vida de la persona. Aquests cursos de formació ja s'estan realitzant en diferents centres d'atenció primària i estan obligats a fer-los tots i cadascun dels treballadors. El COPIB va sol·licitar que tots aquests cursos s'obrin també a altres col·lectius que treballam en la salut. Es va arribar a l'acord d'estudiar com oferir aquests cursos a altres professionals.

S'estan realitzant també diversos estudis de qualitat amb la finalitat de veure les deficiències que necessiten ser millorades i veure quins mitjans hi ha per solucionar-les. Des del COPIB es va posar l'accent en la necessitat de preparar al personal en habilitats socials per atendre als pacients des de qualsevol àmbit, així com la protecció emocional dels professionals per tenir les eines suficients per treballar en situacions amb molta pressió física i emocional. Es va emfatitzar també en la necessitat d'aconseguir uns canals informatius adequats i fructífers, no només cap als pacients, sinó també entre els professionals.

Es va explicar com estaven les llistes d'espera però sense donar dades detallades, es va demostrar que havien disminuït i que la mitjana d'espera per a la primera consulta amb l'especialista està al voltant de 30 dies quan l'any anterior rondava els 37 dies.

Es va parlar, també, de les dietes dels malalts desplaçats i de la seva demora en els pagaments.

Es va recolzar al director gerent de l'àrea de salut, Ignasi Casas, en relació a l'augment de plantilla sol·licitat per al proper any.

Una vegada més va haver-hi un magnífic clima interdisciplinari i tots els assistents a la reunió varen exposar les seves necessitats i idees amb la finalitat de millorar la qualitat de l'àrea de salut.

Es va tancar la sessió i es va instar per a la següent reunió que aproximadament serà al maig de 2013.