El COPIB participa en la reunió del Consell Municipal de Serveis Socials de Palma

Publicat el 10 de Gener de 2019

Joan Antoni Sancho, membre de la Junta de Govern del COPIB, va assistir dijous passat 13 de desembre en representació del Col·legi a una nova reunió del Consell Municipal de Serveis Socials, convocada per l'Ajuntament de Palma i celebrada en el Centre Flassaders. La trobada, presidida per la regidora de l'Àrea de Benestar i Drets Socials de Cort, Mercè Borrás, tenia com a principals objectius fer balanç del Projecte de Reallotjament del Poblat de Son Riera-Son Banya, així com analitzar les propostes de millora presentades per la Comissió de Treball Comunitari.

En relació al Projecte de Reallotjament del Poblat de Son Riera-Son Banya, els responsables de l'Àrea de Benestar i Drets Socials de Cort varen informar els assistents dels detalls de la primera fase del projecte, que afecta a un total de 45 famílies. Segons els responsables, avui dia han sortit del poblat 76 adults i 41 menors. Una de les principals dificultats per dur a terme el procés de reallotjament és que no s'han pogut aconseguir habitatges de lloguer de caràcter privat per la qual cosa només es disposa dels immobles que ha pogut cedir l’IBAVI, entre altres organismes de l'Administració, per a aquestes finalitats. Malgrat aquest contratemps, es valora positivament la integració que s'ha efectuat per part de les famílies reallotjades en diferents barris de Palma. La regidora va voler remarcar la gran labor realitzada pels tècnics i professionals implicats en el procés que es va iniciar en 2008 i que culmina ara amb l'execució de la sentència judicial, que ordena el desallotjament de tot el poblat. El desmarcatge del programa de determinats grups polítics sembla haver generat un clima de conflicte i dificultats afegides que han afectat negativament i directament als tècnics implicats en el Programa. En aquest sentit, a proposta del COPIB, i amb l'acord unànime de tots els assistents, es va fer constar el suport i reconeixement a la labor realitzada pels tècnics de l'Ajuntament que treballen en el procés.

En un altre ordre de qüestions, es va traslladar a la resta d'assistents la informació relativa a les propostes de millora presentades per la Comissió de Treball Comunitari i que se centren en tres grans eixos: negociar amb els partits polítics i entitats socials un compromís que permeti avançar cap a un pacte municipal que prioritzi la intervenció comunitària; elaborar un pla d'intervenció comunitària i millorar la metodologia del treball en xarxa i del treball comunitari impulsant processos formatius i organitzatius.

Finalment, la regidora va presentar els objectius i el pressupost de l'Àrea de Benestar i Drets Socials per a l'exercici de 2019. Així mateix, Borrás va fer un resum dels treballs realitzats en els últims anys pel seu departament, que, segons valoració de la regidora, han permès realitzar un gran desplegament dels Serveis Socials a Palma gràcies a la nova xarxa de serveis socials i a les millores introduïdes a nivell de dependència, entre d’altres.