El COPIB participa en la reunió del Consell Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Palma

Publicat el 10 de Desembre de 2019

Representants de les entitats i institucions que integren el Consell Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Palma es varen reunir el passat 21 de novembre, en el Casal Balaguer, per a conèixer els principals objectius que Cort s'ha marcat en aquesta àrea, de la mà del regidor de l'Àrea, Antoni Noguera. El COPIB, que integra el citat Consell, va estar representat en la reunió pel membre de la Junta de Govern, Joan Antoni Sancho.

Acompanyat per la coordinadora general de Benestar Social, Catalina Maria Trobat, el regidor de Cultura i Benestar Social va donar a conèixer algunes de les accions que marcaran la política social a Palma aquesta legislatura, com la posada en funcionament d'un servei d'atenció social urgent de 24 hores i l'elaboració d'un pla d'equipament de benestar social 2019-2023, que preveu dotar a la ciutat amb nous centres de dia a Son Ferriol i Son Cladera, i pisos d'acolliment en Ca n’Angelí i Camp Redó, entre altres infraestructures necessàries per a garantir el benestar de la ciutadania. Així mateix, en relació als centres municipals de Serveis Socials, Noguera va indicar que a partir de l'1 de gener s'internalitzaran, i tots els treballadors passaran a ser funcionaris de l’Ajuntament.

El regidor també va fer referència a les següents fases del desallotjament de Son Banya, indicant que la previsió del seu departament és que durant el primer trimestre de 2021 el solar estigui definitivament desocupat i pugui convertir-se en el futur una residència per a gent gran.

Finalment, Noguera també va informar que el pressupost que Cort destinarà a l'àrea de Benestar Social s'ha incrementat en un 3,04%. Una part important es destinarà per a donar resposta a situacions d'urgència social, gràcies a un conveni que està previst signar amb Càritas.

En un altre ordre de qüestions, Noguera va indicar que en 2020 sortiran a concurs 46 places de funcionaris per a treballadors socials, places d'interins que es convertiran en places de funcionaris per a donar més estabilitat a la plantilla.

El vocal de la Junta del COPIB, que va valorar la iniciativa d'implantar el servei social urgent de 24 hores, va voler conèixer si existeix intenció per part de Cort de treure alguna plaça per a professionals de la Psicologia. Sancho va destacar la bona feina que realitzen els treballadors socials, però va argumentar que la intervenció del professional de la Psicologia és fonamental per a manejar determinades situacions emocionals que afecten la ciutadania com s'ha pogut veure en desallotjaments recents. Els representants de l’Ajuntament varen assegurar que, encara que no de manera immediata, sí que està previst incorporar algun/a psicòleg/oga a l'equip. Fins llavors esperen comptar amb el suport de l’112 per a activar a algun dels membres del GIPEC IB.