El COPIB participa en el debat organitzat per l’SPIB sobre assetjament en línia i masclisme en les xarxes socials

Publicat el 25 de Març de 2020

El vocal de Psicologia d'Addiccions, José María Piñero, va participar el passat 7 de març en un interessant debat organitzat pel Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) sobre assetjament en línia i masclisme en les xarxes que va tenir lloc al Centre de Cultura Sa Nostra.

Piñero va contribuir al debat defensant que el tipus de societat androcèntric és el brou de cultiu propici perquè apareguin comportaments violents cap a la dona, essent un exemple d'aquesta violència l'assetjament en línia a dones periodistes. El col·loqui també va comptar amb la participació de Julia Vázquez, cap de coordinació de violència sobre la dona i Catalina Montserrat, coordinadora de violència de gènere del Col·legi d'Advocats.

Prèviament al debat es va projectar la pel·lícula documental A Dark Place, un film del periodista espanyol Javier Luque que denuncia l'assetjament online a dones periodistes. La pel·lícula, produïda per l'Oficina de Llibertat de Mitjans de l'OSCE en cooperació amb l'Institut Internacional de Premsa (IIP), relata les vivències i les pors de periodistes al Regne Unit, Espanya, Finlàndia, Turquia, els Estats Units, Rússia i Sèrbia.