El COPIB participa a les VII Jornades del Pràcticum per a estudiants de la Facultat de Psicologia de la UIB

Publicat el 1 de Octubre de 2019

El COPIB ha participat un any més en les Jornades del Pràcticum per a estudiants de la Facultat de Psicologia de la UIB, que varen celebrar la seva setena edició del 18 al 23 de setembre. La presència del Col·legi tenia com a principals objectius facilitar als alumnes la informació relacionada amb el projecte de la institució col·legial i la seva cartera de serveis, així com prestar-los assessorament sobre les sortides professionals més avantatjoses i demandades en les diferents àrees de treball de la Psicologia.

El programa de les VII Jornades es va engegar el dimecres 18 de setembre amb l'acte d'inauguració de la trobada, que va comptar amb les intervencions del degà del COPIB, Javier Torres, del degà de la Facultat de Psicologia de la UIB, Jordi Pich, i de Carmen Borrás, vicedegana de Pràcticum de la UIB. En els seus respectius discursos, els representants de la institució universitària varen traslladar el seu suport incondicional al Col·legi i al treball que està realitzant la Junta de Govern i varen destacar l'obligatorietat de col·legiació de tot l'alumnat que vulgui desenvolupar la professió.

Per la seva part, Javier Torres va lloar el gran treball que ve desenvolupant l'equip de la Facultat de Psicologia i l'esforç que realitza cada any per a oferir als alumnes d'últim curs unes pràctiques de qualitat, cercant sempre l'excel·lència. Per aquest motiu, Torres va animar als estudiants a aprofitar al màxim l'oportunitat que se'ls brinda per a consolidar els coneixements adquirits al costat d'excel·lents professionals i aprendre com és el treball a ‘peu de consulta’.

Acompanyat per la vicedegana, María José Martínez, i la vocal de Psicologia d'Igualtat i Gènere, Ana María Madrid, el degà del COPIB va tornar a participar en les jornades el 23 de setembre en una sessió monogràfica, que va servir per a explicar als assistents el funcionament i la labor que desenvolupa la institució col·legial (serveis, programes, formació, activitats, etcètera) i va donar a conèixer les possibilitats professionals de la Psicologia en les diferents àrees representades en el Col·legi a través de les vocalies.

Cal recordar que la Junta de Govern del COPIB treballa per a mantenir una presència constant i coordinada amb tots els sectors i entitats vinculats a la Psicologia, inclòs l'àmbit universitari, per a aconseguir a mig i llarg termini la unitat del col·lectiu professional de la Psicologia a les Illes, i exercir una defensa ferma de la professió, dels professionals que la practiquen i dels qui ho faran en el futur.