El COPIB organitza tres tallers satèl·lit en el marc de les XI Jornades Nacionals de Psicologia contra la Violència de Gènere

Publicat el 29 de Octubre de 2019

En el marc de les XI Jornades Nacionals de Psicologia contra la Violència de Gènere, que se celebraran en Es Baluard de Palma els dies 22 i 23 de novembre, el Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) ha organitzat tres tallers específics que es desenvoluparan en la seu del Col·legi de manera simultània durant la primera jornada de l'esdeveniment.

Coordinats per especialistes, els tallers totalment gratuïts gràcies a la subvenció de l’Institut Belar de la Dona estan dirigits a professionals de la Psicologia i de la Salut, estudiants i tots aquells col·lectius professionals implicats en l'atenció amb col·lectius de dones vulnerables, especialment joves i adolescents; dones prostituïdes, víctimes de tràfic i explotació sexual, i dones dependents.

  • - ‘El meu al·lot em demana ubicació: intervenció amb adolescents víctimes de violència de Gènere’, impartit per Olga Barroso, psicòloga experta en Violència de Gènere, Trauma i Aferrament.
  • -‘Prostitució i tràfic de persones: Habilitats terapèutiques fonamentals del professional de la Psicologia’, a càrrec de Francisca Muñoz-Ramos Ripoll, experta universitària en Psicopatologia d'Infància i Adolescència.
  • -‘Violència de Gènere i dependència. Pautes per a la intervenció psicològica’, dirigit per Arun Mansukhani, psicòleg especialista en Psicologia Clínica.

Les persones interessades a assistir-hi poden reservar ja la seva plaça a través dels següents enllaços

http://www.copib.es/cursos/20191122MATALLER1/taller-el-meu-allot-em-demana-ubicacio-intervencio-amb-adolescents-victimes-de-violencia-de-genere

http://www.copib.es/cursos/20191122MATALLER2/taller-prostitucio-i-tracta-de-persones-habilitats-terapeutiques-fonamentals-delde-la-psicolegoga

http://www.copib.es/cursos/20191122MATALLER3/taller-violencia-de-genere-i-dependencia-pautes-per-a-la-intervencio-psicologica

El Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB), sota l'auspici del Consell General de Psicologia d'Espanya, organitza les XI Jornades Nacionals de Psicologia contra la Violència de Gènere. En aquesta onzena edició, la trobada estatal centrarà per primera vegada el debat professional a analitzar la realitat i l'impacte de les violències masclistes en ‘Dones en situació d'especial vulnerabilitat: immigració, diversitat funcional, gent gran, prostitució i tràfic, diversitat sexual, addiccions i salut mental’. L'objectiu és visibilitzar la vulnerabilitat de col·lectius de dones que pateixen exclusió, estigmatització, incomunicació i fins i tot doble i triple discriminació per les seves especials circumstàncies, la qual cosa les situa en una posició de major risc en relació a les conductes de violència.

A més dels citats tallers, el programa de les Jornades inclou conferències, taules rodones, ponències i comunicacions impartides per professionals de referència, d'àmbit estatal i autonòmic. Entre d’altres, destaquen per exemple les intervencions de JavierElcarte, psicòleg clínic, fundador i president de la Societat Espanyola de Bio i Neurofeedback, que obrirà les jornades analitzant l’‘Afectació de la violència en el desenvolupament cerebral i en la construcció de la personalitat en la infància i l'adolescència’; i d'Olga Barroso, psicòloga experta en Violència de Gènere, Trauma i Aferrament i excoordinadora de la Unitat Especialitzada d'Atenció Psicològica Dones Adolescents, que clausurarà l'esdeveniment parlant sobre ‘Intervenció psicològica amb adolescents víctimes de violència de gènere’.