El COPIB organitza cinc tallers d'intervenció psicològica en emergències, crisi i catàstrofes en el marc de la IV Edició de les Jornades Nacionals que acull Palma

Publicat el 16 de Maig de 2018

En el marc de la IV edició de les Jornades Nacionals d'Intervenció Psicològica en Emergències, Crisi i Catàstrofes, que se celebraran a Palma els dies 25 i 26 de maig, el Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) ha organitzat cinc tallers específics que es desenvoluparan de manera simultània durant la primera jornada de l'esdeveniment que acull la Fundació Centre Cultural Sa Nostra Caixa de Balears.

Coordinats per especialistes en la matèria, els tallers de caràcter gratuït estan dirigits a professionals de la psicologia, professionals de la salut, tècnics d'emergències, cos de Bombers, cossos de Seguretat i d'altres equips de primera resposta, així com docents, estudiants i tots aquells col·lectius que participen o s'interessen en activitats relacionades amb la psicologia aplicada a la prevenció, resposta i recuperació en situacions crítiques, emergències i desastres.

En concret, el programa inclou les següents propostes:
 

  1. Autoeficacia y comportamiento humano en evacuaciones: incendio, terremoto, ataque armado y aglomeraciones, a càrrec de Juan Manuel Fernández, psicòleg i coordinador del GIPEC COP Melilla i professor de la Universitat de Granada (UGR).
  2. Primer impacto en la emergencia: primeros auxilios psicológicos, a càrrec de Dolores Cañossantos Escalante, psicòloga, vocal de la Junta de Govern i coordinadora de l’Àrea del Consell General de la Psicologia i coordinadora del GIPEC Ceuta i coordinadora de RIPE.
  3. Y después de la emergencia ¿qué hacemos? Postemergencia, apoyo e intervención psicológica con familiares de víctimas de suicidio, accidentes y asesinatos, a càrrec d'Alice Liljedahl, psicòloga del Servei de Postemergència de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears.
  4. Comunicación de malas noticias y preparación para reconocimiento de fallecidos, a càrrec de Lourdes Fernández, psicòloga especialista en Emergències i membre dels Cossos d'Intervenció.
  5. Técnicas de movilización emocional para los intervinientes, a càrrec de Pilar Bardera, psicòloga de la Unidad Militar de Emergencias (UME) del Ministeri de Defensa.


Les places per assistir a aquests tallers estan limitades a l'espai. Les persones interessades en assistir-hi, poden reservar ja la seva plaça a: http://www.copib.es/cursos/20180525MA_IVJNE/iv-jornadas-nacionales-de-intervencion-psicologica-en-emergencias-crisis-y-catastrofes

El Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB), sota l'auspici del Consell General de Psicologia d’Espanya, organitza la IV edició de les Jornades Nacionals d'Intervenció Psicològica en Emergències. L'esdeveniment de caràcter gratuït reunirà personalitats de referència en la matèria per analitzar i reflexionar al voltant dels 'Nous reptes i realitats de les emergències'. L'objectiu és construir un espai d'intercanvi i aprenentatge sobre coneixements, tècniques, recerques i experiències en l'atenció de víctimes i la cura dels professionals que intervenen en situacions crítiques, emergències i desastres.

A més a més dels citats tallers, el programa de les jornades inclou conferències, taules rodones, ponències i comunicacions impartides per professionals de referència, d'àmbit estatal i autonòmic.