El COPIB es reuneix amb els/les col·legiats/des de Menorca, Eivissa i Formentera

Publicat el 15 de Desembre de 2020
El COPIB es reuneix amb els/les col·legiats/des de Menorca, Eivissa i Formentera

Amb l'objectiu d'afavorir un contacte més directe i una major cohesió del col·lectiu professional de psicòlegs i psicòlogues de les Illes, el degà del COPIB, Javier Torres, es va reunir els passats dies 23 i 30 de novembre amb col·legiats/des de Menorca, d'Eivissa i de Formentera per a intercanviar informació i opinions sobre diferents temes d'interès general per al col·lectiu. Les reunions, que es varen desenvolupar a través de la plataforma Zoom, varen comptar també amb la participació d'Ana Pallás Miralles, vocal del COPIB a les Pitiüses, de Maite Ferrero, vocal del Col·legi a Menorca, i d'altres membres de la Junta de Govern.

Entre els principals assumptes que es varen abordar en totes dues sessions, el degà Javier Torres va donar a conèixer les iniciatives que el Col·legi està duent a terme per a abordar l'intrusisme en la professió, una problemàtica que afecta a totes les illes sense excepció. Torres va detallar el protocol d'actuació que segueix el COPIB quan es detecta un cas fraudulent i va recordar que el Consell General de Psicologia també disposa d'una plataforma per a denunciar i perseguir aquest tipus d'actuacions. Davant la possibilitat plantejada per una col·legiada d'Eivissa de realitzar una campanya per a donar visibilitat als/a les professionals de la Psicologia enfront d'uns altres pseudoprofessionals, Torres es va comprometre a estudiar la petició i analitzar la viabilitat econòmica per a dur a terme alguna iniciativa.

En relació al Pla de Formació 2021, el degà va destacar que el programa encara està obert i va animar als/a les col·legiats/des a traslladar propostes que siguin del seu interès, així com el seu possible docent, per a valorar la seva inclusió en el programa, on gana pes la formació online a través de plataforma Zoom. En aquest punt, es va plantejar la possibilitat d'unificar en un mateix certificat el nombre d'hores de diversos cursos, quan siguin de la mateixa àrea, amb l'objectiu que puguin ser inclosos en l'expedient personal i computables per a l'Administració.

En un altre ordre de qüestions, Torres va detallar les línies d'actuació prioritàries establertes pel Consell en les quals estan treballant els diferents COP, inclòs el COPIB. En concret, des de l'Àrea de Psicologia Educativa la prioritat se centra en aconseguir el reconeixement de la figura professional del/de la psicòleg/oga educatiu/va, mentre que a l'àmbit sanitari, s'estan duent a terme reunions amb el Ministeri per a aconseguir implantar en Atenció Primària la figura del/de la psicòleg/oga tal com ja han fet algunes comunitats autònomes.

A nivell autonòmic, el COPIB està treballant en paral·lel en totes aquestes línies i ja ha establert contactes amb les conselleries i departaments de l'administració amb competències.

Finalment, es va fer un repàs dels serveis del Col·legi que es troben a la disposició dels/de les col·legiats/des com la docimoteca, per a la consulta i correcció de proves psicomètriques. Així mateix, Torres va informar sobre les gestions que està realitzant el Col·legi per a poder disposar d'una biblioteca de consulta online i va recordar que el COPIB té contractades dues plataformes de Zoom per a facilitar reunions de Grups de Treball. En aquest sentit, va animar als/a les col·legiats/des a incorporar-se a algun dels grups que ja estan funcionant.

A més de resoldre els dubtes plantejats pels/per les assistents i abans de finalitzar la reunió, des del COPIB es va brindar el suport a qualsevol de les iniciatives que els professionals col·legiats desitgin realitzar i promoure a nivell professional en totes les Illes, relatives a serveis, propostes de millora, reunions institucionals i necessitats específiques.