El COPIB convida a reflexionar sobre les noves tecnologies, les relacions socials i el pensament màgic en una nova sessió de cinefòrum celebrada a Eivissa

Publicat el 14 de Gener de 2020

Un nodrit grup de persones va assistir a la nova sessió de cinefòrum organitzada per la Vocalia d'Eivissa i Formentera del COPIB, que va tenir lloc el dimecres 11 de desembre a l'espai Cowork Ibiza i en la qual es varen projectar els curtmetratges ‘Un día en el parque’, pel·lícula d'animació dirigida per Diego Porral, i ‘Caronte’, un treball de Luis Tinoco.

Després del visionat de les pel·lícules es va celebrar una taula de debat, que va servir per a reflexionar sobre diversos temes relacionats amb la Psicologia que queden reflectits en totes dues cintes, que a través de les seves històries convidaven a reflexionar sobre la pròpia vida. En concret, es varen abordar qüestions entorn de les noves tecnologies, les relacions socials i el pensament màgic.

Nominat a millor curtmetratge d'animació en la 32 edició dels Premis Goya, el film de Porral endinsa a l'espectador en el monòleg d'un padrí que explica al seu net com solien ser les coses quan ell era jove. Quelcom que, potser, no difereix tant a com som actualment tal com es va poder constatar en el posterior debat.

Respecte al curtmetratge de Luis Tinoco, la cinta conta la història de Debbie, una dona que després de sofrir un greu accident comença a penedir-se de la forma en la qual s'ha comportat sempre amb el seu germà petit. La vida de la jove es veurà entrellaçada amb la d’Arsys, una experimentada militar i pilot de caces espacials, que tracta de sortir il·lesa d'una gran batalla espacial que succeeix en un altre temps i en una altra galàxia.

L'acte va comptar amb les intervencions de la psicòloga col·legiada Sandra B. Císcar, que va dirigir el debat, i d'Ana Pallás Miralles, vocal del COPIB d’Eivissa-Formentera.