El COPIB col·labora amb la I Jornada Balear Educació i Mindfulness celebrada a Eivissa

Publicat el 29 de Octubre de 2019

El COPIB ha col·laborat amb l'organització de la I Jornada Balear Educació i Mindfulness que, organitzada per l’Associació Balear de Mindfulness, es va celebrar a Eivissa els dies 18 i 19 d'octubre amb l'objectiu de traslladar la filosofia que transmet el mindfulness a l'àmbit de l'educació.

La junta de Govern del COPIB defensa les activitats dirigides a afavorir el benestar psicològic de la ciutadania com el mindfulness, una pràctica cada vegada més estesa, que el Col·legi també promou a través de grups de treball presents en les tres illes. Per aquest motiu, el Col·legi ha donat suport a la realització de les jornades, organitzades per l’Associació Balear de Mindfulness davant la demanda de la comunitat educativa de formació rigorosa i contrastada d'aquesta pràctica.

El programa va arrencar el divendres 18 d'octubre, amb una conferència pública inaugural en la seu de la UIB d'Eivissa, versada sobre ‘Mind-UP Programa. Estratègies de maneig conductual per a boixos’, a càrrec de José Luis Reig, doctor en Psicologia, coordinador del programa Mind-Up a Espanya.

Després de la xerrada inaugural de Reig, la I Jornada Balear Educació i Mindfulness es va traslladar a l'espai One Ibiza Suite el dissabte 19 d'octubre, on es va desenvolupar un programa d'activitats, que va incloure tallers de formació en dos protocols avalats científicament com són el ‘Mind-Up’ i ‘Créixer respirant’; espais per a compartir experiències d'èxit en les Illes i una taula rodona en finalitzar el dia, que va servir per a analitzar des d'una perspectiva científica el present i el futur del mindfulness a les aules.