El COPIB assisteix al I Congrés de Balears de Persones amb Càncer i familiars promogut per AECC

Publicat el 10 de Gener de 2019

La vicedegana del COPIB, María José Martínez Muleiro, va assistir el passat 30 de novembre en representació del Collegi al I Congrés de Balears de Persones amb Càncer i Familiars, organitzat per l’AECC. La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, va inaugurar la trobada, que va aconseguir reunir a més de 400 persones en el Palau de Congressos de Palma entre pacients oncològics, familiars, professionals del sector sociosanitari i representants de les entitats que lluiten contra el càncer.

L'objectiu de les jornades, que incloïa un variat contingut de conferències, taules de diàleg i tallers pràctics, era compartir experiències i donar visibilitat a aspectes relacionats amb la vivència de la malaltia.

Cal recordar que el COPIB i l’AECC han iniciat converses per a establir les bases d'un acord de collaboració en els àmbits preventiu, formatiu i divulgatiu per a aconseguir millorar l'atenció i els recursos de suport psicològic que reben els pacients oncològics i els seus familiars en la Comunitat Autònoma. Així mateix, el president d’AECC a Balears, Javier Cortés, ha sollicitat al Collegi la seva collaboració per a participar en el projecte de recerca que l'associació promou i que persegueix fer una radiografia de l'estat actual de la intervenció psicològica en les cures palliatives de pacients oncològics i atenció al dol dels familiars en les quatre illes de l'arxipèlag. L'objectiu és recaptar dades reals que permetin identificar les febleses i les fortaleses del sistema i traslladar les conclusions a les administracions competents perquè destinin els recursos necessaris que garanteixin una atenció psicològica adequada a la ciutadania en aquest àmbit.

Podeu veure una galeria d'imatges i vídeos de l'esdeveniment en aquest enllaç.