El COPIB assisteix a la reunió ordinària del Comitè d'Ètica de Serveis Socials

Publicat el 10 de Gener de 2019

Antònia Ramis, vocal de la Junta de Govern del COPIB, va assistir el passat 14 de desembre a la reunió del Comitè d'Ètica de Serveis Socials que va tenir lloc a la seu de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació.

La trobada, de caràcter ordinari, tenia com a principal objectiu aprovar el Reglament intern i de funcionament del citat organisme collegial d'assessorament, constituït a l'octubre de 2017 amb l'objectiu de sensibilitzar al personal de serveis i centres respecte de la dimensió ètica en la pràctica que desenvolupen; garantir el dret de les persones al respecte a la seva personalitat, dignitat humana i intimitat, sense cap mena de discriminació, i identificar, analitzar i avaluar els aspectes ètics de la pràctica social.

Durant la sessió, els assistents varen revisar i varen ratificar els acords recollits en l'acta de la sessió anterior, que va centrar l'atenció en el tema de les contencions mecàniques en l'àmbit de la salut mental. Així mateix, en la trobada també es va informar els assistents sobre els continguts de la Jornada de Comitès d'ètica de serveis socials celebrada el mes d'octubre passat a Vitòria.

Cal recordar que el COPIB és membre del Comitè d'Ètica de Serveis Socials al costat d'altres Institucions com el Collegi de Metges, Collegi Oficial d'Advocats de les Illes Balears, Collegi d'Infermeria, Collegi de Diplomats de Treball Social i Assistents Socials de les Illes, UIB, Collegi de Doctors i Llicenciats en Filosofia, administracions insulars, i institucions relacionades amb la xarxa de serveis socials d'atenció pública de la comunitat autònoma.