El COPIB apropa la presentació de ‘¡Gracias, vida!, un conte que tracta la mort per ajudar a superar el dol a nins i nines

Publicat el 12 de Abril de 2018

"Asseguem-nos amb els infants a parlar de la mort. No els aïllem. Ells segueixen, igual que els adults, totes les etapes del dol amb dues diferències: es connecten al dolor de manera intermitent i depenen de les explicacions de l'adult per superar el dol". Aquest és el missatge que Rosa Rodríguez Téllez vol transmetre amb ‘¡Gracias, Vida!’, el conte publicat per l'editorial Babidi-Bú que ha escrit i que va presentar el passat 26 de març a la seu del COPIB.

Infermera de professió, Rosa Rodríguez va explicar als assistents que la idea d'escriure aquest relat va sorgir de la seva pròpia experiència personal: "El 20 d'agost de 2015 la meva cunyada va morir donant a llum la meva tercera neboda. El meu germà es va quedar vidu amb 32 anys i tres infants: una nounada, un petit de 4 anys i una nina de 7 anys. El meu conte narra exactament el que vàrem viure en aquest moment amb els meus nebots, especialment amb la més gran. Ells han estat els meus autèntics mestres en aquest procés, jo només he hagut de dedicar-los més atenció", va assegurar.

Amb aquesta narració, l'autora vol contribuir a omplir un buit que existeix en la literatura infantil per explicar als més petits un tema tan complex com és la mort, xerrant de l'immens dolor que provoca la pèrdua d'un ésser proper i de com es pot superar a través de l'amor, la unió i el record de totes les coses belles que la vida ens ha ofert en cada moment ja que queden enregistrades en el nostre cor i en la nostra ment.

En representació de la junta directiva del COPIB, l'acte va comptar amb l'assistència del degà, Javier Torres, la vocal de Psicologia d'Emergències i coordinadora del GIPEC IB, Antònia Ramis, i el tresorer, Joan Antoni Sancho.