El COPIB acull la reunió anual de l'Àrea d'Intervenció Psicològica en Emergències, Crisi i Catàstrofes del Consell de la Psicologia d'Espanya

Publicat el 7 de Juny de 2018

La seu del Collegi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) va acollir el passat dissabte 26 de maig, la reunió anual interterritorial de l'Àrea d'Intervenció Psicològica en Emergències, Crisi i Catàstrofes del Consell General de la Psicologia d'Espanya. La sessió, que va estar presidida per Lola Escalante i el degà, Javier Torres, coordinadors de l'Àrea i vocals de la Junta del Consell, va comptar amb la participació dels 24 responsables dels collegis professionals i de la nova assessora i representant dels coordinadors a l'EFPA (Federació Europea de Psicologia), Europa, Anna Romeu.

La trobada, la convocatòria de la qual va coincidir amb la celebració a Palma de les IV Jornades Nacionals d'Intervenció Psicològica en Emergències, va servir per fer balanç i revisar els principals temes que afecten l'àmbit de la Psicologia de l'Emergència. Sobre això, Lola Escalante i Javier Torres varen traslladar als coordinadors informació relativa al desenvolupament del procediment en marxa per sollicitar l’Acreditació de Psicòleg/oga expert/a en Intervenció Psicològica en Emergències per part del Consell. Així mateix, els assistents varen debatre sobre la proposta de crear grups de treball dintre de l'Àrea, que permetin investigar i treballar en camps específics com ara la varietat multicultural, el trauma, els refugiats i el terrorisme.

La sessió va servir també per extreure conclusions sobre el simulacre Múrcia 2018, l'exercici organitzat per la Unitat Militar d'Emergències (UME) per posar a prova els plans d'emergències regionals, juntament amb els plans municipals de Múrcia i Cartagena, i que va comptar amb la participació de professionals de la Psicologia del Collegi Oficial de Psicòlegs de la Regió de Múrcia, del Consell de Psicologia i de la Xarxa Iberoamericana de la Psicologia d'Emergències (RIPE). Així mateix, es va comunicar als coordinadors que el simulacre 2019 es durà a terme a Aragó.

En la seva intervenció, la nova assessora de l'Àrea i representant dels coordinadors a l'EFPA, Anna Romeu, va informar els presents dels projectes que hi ha en marxa, jornades, i documents que s'estan elaborant relacionats amb la Intervenció Psicològica en Emergències a nivell europeu.

Finalment, els assistents varen valorar molt positivament el resultat de les IV Jornades Nacionals promogudes pel COPIB, tant a nivell organitzatiu com de programa, plantejant nous reptes de futur que permetin continuar treballant i avançant en l'àrea de la Intervenció Psicològica en Emergències.