El COPIB acull el seminari sobre la interpretació del MCMI-III

Publicat el 16 de Desembre de 2011

El passat dia 3 de desembre va tenir lloc a la seu del COPIB la realització del seminari sobre la interpretació del MCMI-III amb l’assistència d’unes 30 persones. Aquesta formació, dirigida a grups reduïts, va tenir un enfocament pràctic que va permetre als participants resoldre els seus dubtes respecte a la interpretació d'aquesta prestigiosa prova d'avaluació clínica.

El MCMI-III és l'eina més utilitzada per a l'avaluació de la personalitat, patologies i síndromes clíniques i facilita informació als psicòlegs que necessiten realitzar avaluacions i prendre decisions sobre el tractament de persones amb dificultats emocionals i interpersonals. També és molt apropiat per a investigadors i, prova d'això, és que més de 400 estudis l’han utilitzat. Aquest enfocament l’ha convertit en un important referent en el camp de la psicopatologia.

El MCMI-III és aplicable a individus que presenten problemes emocionals i interpersonals, i per als pacients que estan en psicoteràpia. El MCMI-III es pot utilitzar per realitzar un “screening” àgil i ràpid, i per confirmar diagnòstics sobre salut mental i analitzar i investigar la personalitat.

Per contra, el MCMI-III no és un instrument de personalitat general per ser utilitzat amb individus normals o amb una finalitat diferent que la d'avaluació psicològica. Tampoc es recomana la seva utilització en població adolescent.

La simplicitat en l'aplicació i la disponibilitat d'un programa informàtic de correcció fan del MCMI-III una eina molt útil per recolzar diagnòstics. A més, en permetre diferenciar el context d'anàlisi es pot emprar en avaluacions de pacients hospitalitzats o no, en centres de salut mental, en programes d'orientació universitària, hospitals generals i mentals, en gabinets multidisciplinars i en judicis.

El seminari va ser impartit per Alexander Quirós, doctor en Psicologia, professor adjunt de la Universitat de Phoenix (EUA) i Consultor de Pearson Assessment a San Antonio (EUA).