El COP col·labora amb el servei telemàtic de suport psicològic per a professionals de la salut afectats per la situació de la covid-19

Publicat el 31 de Juliol de 2020

El Consell General de la Psicologia ha subscrit un conveni amb el Ministeri de Sanitat, la Fundació “la Caixa” i la Fundació Galatea, per a col·laborar amb el servei telemàtic de suport psicològic per als professionals de la Salut en situació de patiment emocional afectats per la situació de la covid-19. La iniciativa ha sumat també els suports del Consell General de Col·legis Oficials de Metges i del Consell General d'Infermeria.

L'objectiu del servei denominat “Cuidar als qui ens cuiden” és donar resposta a les preocupacions i les pors del personal sanitari, que es manifesten amb estrès, ansietat i, en els casos més greus, fins i tot amb depressió. Mitjançant aquest servei telemàtic i d'àmplia disponibilitat se'ls proporciona l'acompanyament que precisen.

Fins al moment, els/les professionals d'aquest servei que dona cobertura a tota Espanya han realitzat 2.367 intervencions amb 648 persones (561 dones i 87 homes).

L'accés al programa és gratuït per a professionals de tota Espanya a través del telèfon 900 670 777 i amb un horari d'atenció de 9.00 a 22.00 hores, els set dies de la setmana.