El Consell General de Psicologia reconeix la trajectòria d'Alexandre Garcia Mas nomenant-lo Vocal de reconegut prestigi en la Junta Directiva de la Divisió de l'Activitat Física i l'Esport

Publicat el 15 de Octubre de 2019

El COPIB celebra el nomenament del seu col·legiat Alexandre Garcia Mas (B-00409) com a vocal de reconegut prestigi en la Junta Directiva de la Divisió de Psicologia de l'Activitat Física i l'Esport (PACFD) del Consell General de la Psicologia. Ladecisió de nomenar a Garcia Mas va ser adoptada per la Junta General del Consell, en una reunió celebrada el mes de juliol passat a Vitòria i reconeix amb encert el treball i la trajectòria de Garcia Mas en el camp de la recerca i la docència.

Alexandre Garcia Mas és professor titular de l'àrea de Psicologia Bàsica a la Universitat de les Illes Balears (UIB) des de 1992. Actualment, imparteix les assignatures d'Ergonomia Cognitiva i Psicologia de l'Esport en el Grau de Psicologia; i l'assignatura de Processos Psicològics Bàsics en el Grau de Pedagogia. És professor de l'assignatura de Son, somnis i els seus trastorns, en el Postgrau Oficial de Neurociències. També ensenya en els postgraus de Psicologia de l'Activitat Física i l'Esport de: UNED, Universitat Autònoma de Madrid i de Barcelona, i Col·legi Oficial de Psicòlegs de València.

Secretari General de la International Society of Sport Psychology, editor en cap de la Revista de Psicología del Deporte (inclosa en ISI-JCR) (1992-) i codirector del Màster de Psicologia de l'Esport de la UIB i de la Universitat Central de Xile, Garcia Mas ha dirigit nou tesis doctorals (1999-2014) i té reconeguts tres sexennis d'activitat investigadora (últim: 2004-2011). Entre d’altres, ha participat en 15 projectes competitius estatals i autonòmics, i actualment gaudeix d'un I + D + i sobre la càrrega mental de pilots d'helicòpters de combat, i d'un Projecte Erasmus + (PsyTool), sobre la formació d'agents de canvi en la pràctica esportiva positiva.

Membre del Grup d'Investigació en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (GICAFE) de la UIB, Garcia Mas té reconeguda la seva activitat docent i investigadora per la AQUIB (2009 i 2010).