Edició extraordinària 2017 Programa de Formació Continuada a Distància (FOCAD)

Publicat el 19 de Juliol de 2017

El Consell General de Collegis Oficials de Psicòlegs d'Espanya té en marxa un Programa de Formació Continuada a Distància FOCAD en Psicologia amb la finalitat de promoure l'actualització científico-professional dels/de les psicòlegs/ogues collegiats/des en diferents camps de la intervenció psicològica (Psicologia Clínica i de la Salut, Psicologia Educativa, Psicologia del Treball, les Organitzacions i els Recursos Humans, Psicologia de la Intervenció Social, entre d'altres).

EDICIÓ EXTRAORDINÀRIA 2017

Davant la demanda de nombrosos/es collegiats/des que no varen poder realitzar les edicions del FOCAD corresponents a l'any 2016, el Consell General de Collegis Oficials de Psicòlegs d'Espanya t'ofereix l'oportunitat de realitzar aquests cursos i, si superes l'avaluació, obtenir el corresponent certificat. Cada curs té una certificació de 20 hores (2 crèdits).

A continuació vos presentam l' EDICIÓ EXTRAORDINÀRIA 2017, amb els 9 cursos de les tres edicions del FOCAD corresponents a l'any 2016 que et pots descarregar i imprimir per al teu estudi, a través del web oficial del FOCAD http://www.cop.es/focad/, mitjançant clau personalitzada (número de collegiat i NIF personal), tal com s'indica a l'espai d'ajuda.

 • CIBERTERÀPIES: TRACTAMENTS MEDIATS PER ORDINADOR I ALTRES TECNOLOGIES, Soto-Pérez, F.Franco-Martín, Psicòleg clínic. Fundación INTRAS, M. Monardes Seemann, Psiquiatra, Cap del Servicio de Salud Mental i Psiquiatría de Zamora i C. Psicòloga, Fundación INTRAS.
 • INTERVENCIÓ AMB DONES VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA MASCLISTA DES D'UNA PERSPECTIVA DE GÈNERE I A TRAVÉS DE L'APODERAMENT, Pepa Bojó Ballester, Formadora en violència de gènere i en grups d'apoderament.
 • DEURES LEGALS BÀSICS EN ÈTICA PROFESSIONAL I DEONTOLOGIA, D'OBLIGAT COMPLIMENT EN PSICOLOGIA, Vicent Bermejo i Frígola, President de la Comissió Deontològica del Consell General de la Psicologia en el període 2000 – 2013. Representant del Consell General de la Psicologia en el Board on Ethics de l'EFPA.
 • ATENCIÓ PSICOLÒGICA A VICTIMES DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE: AVALUACIÓ, INTERVENCIÓ TERAPÈUTICA I EINES, Mariángeles Álvarez García, Collegi Oficial de Psicologia de Gipuzkoa.
 • LA TÀCTICA DEL CANVI. INTRODUCCIÓ A LA TERÀPIA BREU ESTRATÈGICA, Belén Ortega Bellé, Psicòloga Collegiada. Psicoterapeuta especialitzada en l'aplicació del Model de Teràpia Breu Estratègica. Màster en Comunicació, Problem Solving i Coaching Estratègic per STC-MRI (CA-Palo Alto). Màster en Teràpia Breu Estratègica pel STC de Arezzo i Concha Pérez Salmón, Psicòloga Collegiada M-00619. Psicòloga Clínica en el Centre de Salut d'Alcorcón. Formació sistèmica. Màster en Comunicació, Problem Solving i Coaching Estratègic pel STC d'Arezzo. Curs d'Alta especialització en Teràpia Breu Estratègica pel STC d'Arezzo.
 • ADOLESCENTS I INTERNET: CLAUS PER A ENTENDRE I PREVENIR, Dr. Antonio Rial Boubeta,Professor Titular de la Facultar de Psicologia de la Universitat de Santiago de Compostella i Dra. Patricia Gómez Salgado, Investigadora postdoctoral de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Santiago de Compostella.
 • VIOLÈNCIA FILIO-PARENTAL O MALTRACTE DE FILLS A PARES, Estefanía Estévez, Doctora en Psicologia Social. Prof. Psicologia Evolutiva. Universitat Miguel Hernández d'Elx.
 • TRASTORN DE L'ESPECTRE DE L'AUTISME (TEA), M. Araceli Sánchez-Raya, Universitat de Còrdova, Eduardo Martinez-Gual, Fundación Termens i Juan A. Moriana Elvira, Universitat de Còrdova.
 • SELECCIÓ DE PERSONAL, Pamela Alonso,Investigadora Contractada. Universitat de Santiago de Compostella, Silvia Moscoso, Professora Titular de Psicologia del Treball. Universitat de Santiago de Compostella i Jesús F. Salgado, Catedràtic de Recursos Humans i Psicologia del Treball. Universitat de Santiago de Compostella.

Els qüestionaris d'avaluació es poden contestar des del 17 de JULIOL fins al 30 de SETEMBRE de 2017; es disposa d'un màxim de tres intents. Una vegada superat, podràs descarregar la certificació de cada material el qüestionari del qual vagis superant. Si ho desitges pots estudiar punts materials com desitgis i rebràs certificats de cada curs el qüestionari del qual hagis superant.

FOCAD PER DIVISIONS

El programa de Formació Continuada a Distància en Psicologia FOCAD del Consell General de la Psicologia inicia una línia de formació específica per als membres de les actuals Divisions engegades pel Consell. A aquests materials, en una primera fase, solament tenen accés els membres de cada Divisió que els ha generat i segueixen les mateixes directrius i normes d'estudi que els FOCAD habituals.

Divisió de Psicologia de l'Activitat Física i de l'Esport

 • COM SER COMPETENT COM A PROFESSIONAL DE LA PSICOLOGIA DE L'ESPORT?, Enrique Cantón Chirivella, Universitat de València. Collegi Oficial de Psicologia C. Valenciana i Eugenio A. Pérez Córdoba, Universitat de Sevilla. Collegi Oficial de Psicologia d'Andalusia Occidental.

Divisió de Psicologia Jurídica

 • VALORACIÓ FORENSE DEL DANY PSICOLÒGIC EN VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE, Ramón Arce Fernández, Catedràtic de Psicologia Jurídica i Forense. Facultat de Psicologia. Universitat Santiago de Compostella, Francisca Fariña Rivera, Catedràtica de Psicologia Jurídica del Menor. Facultat de Ciències de l'Educació i de l'Esport. Universitat de Vigo i Manuel Vilariño Vázquez,Professor Ajudant Doctor. Facultat de Ciències Socials i del Treball. Universitat de Saragossa.

Divisió de Psicologia Clínica i de la Salut

 • TRASTORNS DE PERSONALITAT, TRAUMA I DISSOCIACIÓ ESTRUCTURAL, Dolores Mosquera, Psicòloga. INTRA-TP. Institut d'Investigació i Tractament del Trauma i els Trastorns de la Personalitat

Divisió de Psicoteràpia

 • REGULACIÓ EMOCIONAL APLICADA AL CAMP CLÍNIC, Gonzalo Hervás i Gabriel Moral, Universitat Complutense de Madrid

Els qüestionaris d'avaluació es poden contestar des del 17 de JULIOL fins al 31 de DESEMBRE de 2017