Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA

Publicat el 1 de Desembre de 2020

El COPIB s'uneix a la commemoració del Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA que enguany duu com a lema "Solidaritat Mundial, Responsabilitat Compartida". Creiem que la Psicologia té molt a aportar en la resposta que una societat moderna ha de donar a l'abordatge d'aquesta malaltia; i això tant amb persones afectades de VIH (abordatge de les reaccions davant el diagnòstic, acompanyament durant la malaltia...) com a la societat en general (posant l'accent en la prevenció de possibles estigmes).

Ens agradaria remarcar dos pilars fonamentals: la importància que la perspectiva de gènere sigui present en qualsevol mena d'intervenció (tal com l'ONU assenyala); i la centralitat en l'educació sexual dels nostres joves com a resposta per a fer front a la SIDA (com indica la UNESCO).

De fet, els serveis públics que atenen les víctimes de la violència masclista han experimentat un notable increment en la demanda des del mes de març, en comparació amb els mateixos períodes de 2019. El confinament i les restriccions posteriors creen les condicions idònies per a augmentar els conflictes, sumat a les tensions per motius econòmics, laborals, de salut, etc.

El Col·legi, per acabar, aprofita aquest esdeveniment per fer un reconeixement als/a les professionals que es dediquen a l'abordatge de persones afectades per VIH/SIDA.

Per a més informació, clicau a aquests enllaços:

https://www.unaids.org/es/World_AIDS_Day

https://es.unesco.org/commemorations/worldaidsday

Per a acabar el nostre reconeixement a els/as professionals que es dediquen a l'abordatge de persones afectades per VIH/SIDA.