Col·laboració dels professionals de la Psicologia en l’estudi PsiCovid-App

Publicat el 17 de Juny de 2020

El COPIB dona conèixer l'estudi PsiCovid-App, un assaig clínic que començarà en els pròxims dies, el qual està dirigit a protegir la salut mental dels treballadors sanitaris en primera línia enfront de l'emergència sanitària causada per la covid-19. En aquest estudi participen grups de recerca de diverses CCAA, incloent l'Institut de Recerca Sanitària de les Illes Balears, l'Hospital Universitari Son Espases, i la Universitat de les Illes Balears, l'Hospital Sant Pau de Barcelona, l’Hospital Miguel Servet de Saragossa, i l'Escuela Andaluza de Salud Pública. Aquest estudi (aprovat pel Comitè d'Ètica) consisteix en un assaig clínic aleatoritzat per a avaluar l'eficàcia d'una intervenció psicoeducativa dirigida a protegir als professionals sanitaris dels problemes de salut mental que es desenvolupen amb major freqüència davant situacions com l'actual crisi (depressió, estrès post-traumàtic, ‘burnout’ o ansietat).

Aquests problemes de salut mental tendeixen a aflorar una vegada comença a remetre la situació de crisi i, desafortunadament, poden arribar a produir efectes negatius a llarg termini.

És per això que el nostre equip de recerca ha desenvolupat una intervenció psicoeducativa, que pot ser utilitzada de manera telemàtica a través de telèfons mòbils, la qual pretenem avaluar en un assaig clínic aleatoritzat durant dues setmanes, per a després engegar-la a gran escala i posar-la a la disposició de tots aquells professionals sanitaris interessats a utilitzar-la. Per a l'assaig clínic, el qual donarà inici en els pròxims dies, aspiram reclutar a 560 professionals sanitaris. En cas que hageu desenvolupat activitat clínica assistencial en pacients afectats per covid-19, vos animam a participar-hi, registrant el vostre interès a través del següent enllaç:

https://forms.gle/uo1cT3fT4AAxGzV1A

En cas que volgueu rebre més informació sobre l'estudi PsiCovid-App, no dubteu a contactar amb l'investigador principal ( ignacio.ricci@ssib.es) o amb la co-investigadora principal d'aquest estudi (María Jesús Serrano - mariajesus.serranoripoll@ssib.es).