Celebració del V Congres Nacional de Psicologia. Juliol de 2021

Publicat el 19 de Febrer de 2021

Et presentam el V Congrés Nacional de Psicologia (CNP2021) i l’International Symposium on Public Health Psychology (http://www.cnp2021.es/), que tindran lloc del 9 a l'11 de juliol de 2021 en format virtual.

Com bé saps, després de l'èxit de les últimes edicions desenvolupades a Oviedo i Vitòria, es tracta ja d'una cita obligada per a la Psicologia espanyola: representa un espai de trobada i fòrum per a la comunicació i intercanvi de totes les novetats, necessitats i temes importants relacionats amb la Psicologia. La seva rellevància ve recolzada, any rere any, per la participació en cada nou esdeveniment de més de 2.000 acadèmics i professionals, juntament amb institucions, grans organitzacions i empreses relacionades amb el sector.

Enguany, a causa de la situació sociosanitària derivada de la COVID-19, ens hem vist obligats a impulsar el desenvolupament d'una trobada en línia, que compleixi amb la seva comesa de ser un instrument al servei de la promoció de la ciència i la professió de la Psicologia, però dins d'un format que permeti potenciar la participació en un entorn segur.

Com aquests mesos ens han demostrat, les modalitats en línia dels grans congressos ens estan sorprenent gratament en revelar les virtuts de les activitats virtuals.

Respecte als congressos tradicionals, la solució en línia ens permet congregar una participació més àmplia, atès que s'elimina la barrera dels costs de participació, amb quotes de participació reduïdes i absència de despeses de viatge i allotjament. A més, facilita l'intercanvi a través de trobades virtuals, que manquen de les limitacions vinculades als espais físics disponibles, i posa a la disposició dels congressistes un volum de contingut molt més ajustat als seus interessos i possibilitats. Les noves tecnologies ens permeten, per exemple, gaudir de la facilitat de comptar tant amb un programa/agenda en directe, com d'activitats a la carta i en diferit que permeten als participants dissenyar el congrés a la seva mesura i no perdre's cap activitat del seu interès.

L'objectiu fonamental del CNP2021 és potenciar al màxim la psicologia espanyola, i tractar, com en anteriors edicions, d'impulsar una integració cada vegada major entre el professional i el científic i creant llaços que permetin generar el transvasament de coneixement entre tots dos. A més, de manera concurrent amb el Congrés Nacional, venim organitzant una sèrie de Simposis Internacionals que, així mateix, permeten compartir coneixement i experiències, i debatre sobre la professió amb altres col·legues transnacionals. En aquesta edició, l’International Symposium focalitzarà la seva atenció en el paper essencial de la psicologia en l'àmbit de la salut pública i la importància fonamental que hauria de tenir com a eina teòrica i pràctica en tota política sanitària.

A més, amb la celebració d'un congrés nacional i generalista cercam consolidar allò que, com a professionals de la psicologia, ens uneix i ens dona identitat, tractant d'allunyar-nos del risc de fragmentar-nos, a conseqüència de les cada vegada més demandades especialitzacions professionals. Es tracta d'integrar les particularitats i fortaleses de cadascuna de les diferents àrees i àmbits, fomentant la generalització d'aquells aspectes que puguin ser comuns i que actuen com a elements transversals. Ja sabem que perquè una professió es mantingui en forma, és imprescindible comptar amb un cos teòric i de coneixement, professional i investigador, que vertebri la ciència i la professió en si mateixa i compartir-ho amb altres professionals.

Amb tot això en ment, estem confeccionant un programa en el qual ja són molts els psicòlegs i psicòlogues destacats del nostre país que han confirmat la seva presència, juntament amb altres figures rellevants de l'àmbit internacional com Bruce Wampold o Steven Taylor i, entre tots, cobrirem les àrees d'interès de la psicologia actual.

Amb una quota d'inscripció molt reduïda i sense altres despeses que afrontar, s’ha volgut que el nivell de participació sigui màxim, amb un gran ventall de continguts, en el qual sempre n’hi hagi algun que pugui despertar l'interès de cada assistent, preservant sempre una alta qualitat, recolzada per un gran Comitè Científic.

Com a membre destacat de la comunitat psicològica, t'animam a que participis en aquesta trobada biennal, que ja pot considerar-se tradicional, de la forma que consideris més oportuna, així com que difonguis la celebració del CNP2021, donant trasllat d'aquest correu a totes les persones que pensis que hi poden estar interessades.

T’adjuntam l’enllaç a la web del Consejo posant l'accent que la data de presentació de treballs finalitza l'1 de març de 2021:

Web: http://www.cnp2021.es/

Rep una cordial salutació
Junta de Govern del COPIB.