Celebració del curs “La detecció de la simulació en l’àmbit clínic, legal i forense”

Publicat el 29 de Febrer de 2012

Els passats 10 i 11 de febrer, va tenir lloc a la seu del COPIB la realització del curs “La detecció de la simulació en l’àmbit clínic, legal i forense” amb l’assistència de 25 alumnes.

El curs va ser impartit per Héctor González, doctor en Psicologia per la Universitat Complutense de Madrid i adaptador de l'Inventario Estructurado de Simulación de Simptomas (SIMS). La finalitat del curs era proporcionar informació actualitzada de la conceptualització i avaluació de la simulació i un coneixement detallat de les diferents estratègies psicològiques científicament validades existents, per ajudar a determinar la simulació. En el desenvolupament del curs va quedar palès que la identificació i determinació de l'existència de simulació és el punt final d'un llarg procés d'avaluació i diagnòstic que s'inicia amb la “sospita clínica” per part dels professionals de la psicologia implicats en el tractament i rehabilitació de la persona avaluada.

Així mateix, es va aprofundir en les proves psicològiques utilitzades per a la detecció de símptomes: MMPI-2, MMPI-2-RF, PAI, SIMS i TOMM. Finalment, es va treballar en les claus, estratègies i protocols de detecció de patologies: dolor crònic, ansietat, depressió, estrés posttraumàtic, trastorns de la memòria i psicòtics.