Celebració de la conferència Executive Coaching

Publicat el 3 de Febrer de 2012

ÈXIT ROTUND D'ASSISTÈNCIA A LA CONFERÈNCIA EXECUTIVE COACHING: CONSTRUINT RELACIONS PODEROSES IMPARTIDA PER JOAN QUINTANA I FORNS

El passat 31 de gener va tenir lloc al Centre Flassaders la conferència organitzada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Illes Balears (COPIB), que va comptar amb la col·laboració de la consultoria Core Consulting, i va ser impartida per en Joan Quintana sobre “EXECUTIVE COACHING: CONSTRUINT RELACIONS PODEROSES” amb l'assistència d'unes 120 persones.

Joan Quintana (coach d'alta direcció en empresa familiar i multinacional i consultor en projectes estratègics de canvi i transformació) és psicòleg especialitzat en comportament i canvi organitzacional i especialista acreditat en Coaching Relacional. Ha desenvolupat el Model de Transformació Relacional (TRM) que fonamenta el mètode i pràctica del Coaching Relacional i la metodologia per gestionar processos de canvi i transformació en organitzacions. Format amb Paul Watzlawick en el Mental Research Institute (Palo Alto, Califòrnia), amb Itamar Rogovsky de l'Institut GR – Israel i amb Humberto Maturana.

El seu treball com a consultor es focalitza a acompanyar processos de canvi que impliquin integrar o implantar nous models d'organització (culturals, de lideratge, comercials, tecnològics i de desenvolupament de persones) i orientat a potenciar capacitats relacionals i a mantenir la xarxa de relacions en un estat saludable que permeti construir amb les persones i els equips relacions poderoses.

Al llarg de la conferència va explicar que el Coaching Relacional té la seva aplicació en diferents àmbits en els quals la capacitat relacional és l'eix vertebrador de la seva activitat professional. En l'acció directiva, en l'àmbit educatiu, en els serveis de salut i en l'activitat comercial, té una gran importància establir amb els altres relacions de confiança per afermar vincles i establir relacions poderoses i saludables.

Va posar l'accent que el coaching ensenya a millorar la convivència en qualsevol àmbit amb tècniques que obliguen a reflexionar i a actuar. No saber escoltar o no reconèixer a l'altre són sovint els punts febles que malmeten relacions, ja siguin personals o professionals. Una bona part dels embossos en les relacions -en tot tipus de relacions-, es produeix per dues grans absències: la de l'hàbit d'escoltar i, sobretot, la del reconeixement de l'altre.

En la presentació de la conferència, el degà del COPIB, Javier Torres, va fer referència al fet que el coaching té molt en comú amb el treball del psicòleg i des dels col·legis professionals s'està treballant per establir una acreditació de psicòleg com a expert en coaching.