Arranca el nou Pla de Formació 2018 del COPIB

Publicat el 9 de Gener de 2018

El dibuix com a tècnica diagnòstica i d'intervenció i La coordinació de parentalitat són els temes que centren els primers cursos amb els quals s'enceta el programa del Pla de Formació del COPIB 2018, que preveu la realització de 19 accions i prop de 180 hores de formació. El conjunt de les propostes té l'objectiu d'afavorir la formació contínua i de qualitat dels professionals de la psicologia a les Illes.

El dibuix com a tècnica diagnòstica i d'intervenció és el primer dels cursos que s'impartirà els dies 9 i 10 de febrer i que comptarà amb María Barbero de Granda com a ponent per aprofundir durant 12 hores de formació en l'ús del dibuix com a eina d'avaluació en el treball de la psicoteràpia clínica.

Pel que fa al curs de La coordinació de parentalitat, que se celebrarà els dies 17 i 18 de febrer, pretén descriure i il·lustrar les funcions i característiques d'aquesta figura professional, així com les fases i els instruments principals de la seva intervenció. La psicòloga Núria Vázquez Orellana (Col·l. COPC-8291), secretària de Junta de Secció de Psicologia Jurídica del COPC i experta en psicologia forense, serà l'encarregada d'impartir el curs de 10 hores.

Concebuda a Canadà fa unes dècades, la figura professional del coordinador de parentalitat ha començat a implantar-se i cobrar força a Europa i Espanya com un instrument necessari per ajudar en els nombrosos procediments judicials relacionats amb separacions de parelles amb fills, que a dia d'avui desborden els jutjats: litigis, canvis de custòdia, règim de visites on és difícil la comunicació entre els pares. Aquesta situació de bloqueig exigeix cercar noves fórmules per donar resposta als progenitors que no són capaços de tenir una comunicació positiva i arribar a acords en relació a un conveni regulador respecte als seus fills. “Es tracta d'una figura necessària per a aquestes famílies incomplidores i crònicament conflictives”.

La inscripció per assistir a tots dos cursos pot realitzar-se ja a través del web http://www.copib.es/cursos