Ressenya de l'activitat de cinefòrum - coaching amb la projecció de la pel·licula Gung Ho! celebrada a la seu del COPIBEl passat 4 de març es va dur a terme un cinefòrum a la seu del COPIB, sobre el curtmetratge “¡A la carga! Gung Ho! “ (Ken Blanchard i Sheldom Bowles, 1998). La sessió va ser presentada per María José Martínez i presidida per Ana Vallejo i David Gilling.

La pel·lícula tracta sobre el desafiament que assumeix una de les protagonistes, Peggy Sinclair, quan és contractada com a gerent de la planta 32 de Walton Works #2. La planta es troba prop de fallida, sent l'última en resultats de la companyia. L'única excepció de tota la planta és el Departament d'Acabats, liderat per Andrew Longclaw ‘Andy’, l'únic departament eficient que compleix amb els objectius de producció de la companyia.

Peggy s'interessarà, i coneixerà a través de l'amistat amb Andy, la poderosa filosofia en la qual aquest es recolza, Gung Ho. Peggy aplicarà la filosofia Gung Ho a la resta de la planta aconseguint salvar-la del tancament i convertint-la en un referent al món dels negocis.

En finalitzar el visionat de la pel·lícula, debatérem amb els assistents en relació als següents aspectes:

  • Anàlisi de la situació de la planta 32 i els problemes que en ella s'identifiquen.
  • Principis bàsics de la filosofia Gung Ho: l'Esperit de l'Esquirol, el Mètode del Castor i el Do de l'Oca.
  • Anàlisi del rol de n'Andy: És un coach o un mentor?
  • Reflexió sobre com seria un procés de coaching en tres escenaris i amb tres protagonistes diferents; el president de Walton Works, la gerent Peggy, i Vicente, l'encarregat de producció.
  • Es varen analitzar aspectes clau en relació a un procés de coaching en cadascun dels tres escenaris: qui faria la demanda, quin seria l'actitud inicial enfront del mateix, quines objeccions de cada personatge caldria salvar, quin impacte tendria en cada cas.

La pel·lícula permet abordar també altres temes molt interessants com el lideratge, el talent, la motivació, la comunicació i el treball en equip.

Curs intervenció