El COPIB participa a la reunió de seguiment del Pla Autònomic contra el Tràfic de dones i nines amb fins d’explotació sexual i d’abordatge de la prostitució

Publicado el 10 de Diciembre de 2019

La vocal d’Igualtat i Gènere, Ana Maria Madrid, assistí en representació del COPIB a la reunió de seguiment del Pla autonòmic contra el Tràfic de dones y nines amb fins d’explotació sexual i d’abordatge de la prostitució, celebrada el passat 18 de novembre. La trobada, que va tenir lloc a sala Polivalent de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, fou presidida per la directora del IB Dona, María Durán, i va comptar també amb la presència de Susana Ortega, treballadora social de l’Institut, així com responsables de les entitats i institucions que han participat en l’elaboració de l’esmentat pla.

La reunió va servir per recordar als presents la importància de continuar treballant en el document marc, a fi de revisar i matissar alguns aspectes per adaptar-lo a la realitat social en cada moment, així com reflectir altres problemàtiques que puguin anar sorgint. Es tracta que el pla no quedi només en un marc teòric, sinó que esdevingui en material d’aplicabilitat pel collectiu professional en tot moment.

En altre ordre de qüestions, es va exposar la imperant necessitat d’atenció a dones en situació de prostitució a les illes de Menorca, d’Eivissa i de Formentera, on actualment l’atenció està essent coberta per entitats i no per l’administració pública directament.

Des del punt de vista de la professió de la Psicologia es va reivindicar la necessitat de garantir un adequat acompanyament psicològic d’aquestes dones, valorant els actuals recursos com a insuficients.

Per altra banda, es va realitzar la proposta de creació de taules de treball per a qüestions especifiques. En concret, l’IB-Dona va sollicitar al COPIB que contribueixi a l’elaboració d’una taula d’indicadors que faciliti la detecció de víctimes de tracta.

L’aspecte formatiu també va tenir especial rellevància, posant damunt la taula la necessitat de formació específica i continuada per a tots i totes les professionals que treballin en aquest àmbit amb la finalitat d’adquirir eines i estratègies per millorar l’atenció prestada.

Finalment es va fer referència al documental “Prostitució i tracta: Qüestió de poder” que es va presentar dins el marc d’activitats programades pel mes de novembre amb motiu del 25-N.