PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: "Pioneres: dones que van obrir nous camins"


La Junta del COPIBté el plaer de convidar-vos a aquest acte el proper

DIMARTS 22 de MAIG de 2018 a les 19:00 hores a la Seu del COPIB


Raquel Herrezuelo Sáez

Graduada en Psicologia per la Universitat de les Illes Balears, collegiada B-02765.

Màster en Polítiques d’Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere i experta en Integració i Intervenció Social.

PIONERES: DONES QUE VAN OBRIR NOUS CAMINSLes dones formen part de la història del desenvolupament de la humanitat. Tot iaixò, els llibres de text de les escoles, les universitats i les diferents àrees en les quals s'aprenen i difonen les ciències, tenen tendència a obviar la participació de les dones. Qualsevol podria pensar que la nostra història ha estat construïda només per homes, encara que són moltes les dones que també varen escriure i escriuen aquesta història. Una minoria d'elles són conegudes, com Marie Curie, i d’altres no només són desconegudes, sinó que varen ser silenciades, ocultades, reprimides, usurpades, mai reconegudes fins ara: sempre darrere d'un nom fals, un sobrenom, el llinatge del seu marit...


Milers de dones mai varen arribar a materialitzar les seves idees a causa d'altres grans impediments socials. Aquest llibre recull una visió més àmplia que la que tenim en relació a la seva participació en diferents camps: des de la prehistòria fins al món del Hard Rock, des de la R.A.E., fins a l'atletisme, passant per l'astronomia, la política, i d’altres. A més, en aquest llibre no només es visibilitza a dones ocultes, també es mostren les barreres associades a la seva condició de dona que varen haver d’enderrocar per aconseguir les seves metes.

D'altra banda, cada capítol ve acompanyat d'exemples de dinàmiques per treballar amb nins/es i joves els aspectes relacionats amb la igualtat real d'oportunitats. Finalment, el capítol anomenat “Espai per a la reflexió” consta d'una sèrie d'exercicis útils per guiar la reflexió cap a l'aprenentatge de valors que fomentin aquesta igualtat, promovent l'eliminació de les limitacions associades a l'estereotip de gènere.

Presentat per:

Ana Maria Madrid Domenech, vocal de Psicologia d’Igualtat i Gènere del COPIB

Hi intervindrà:

Raquel Herrezuelo Sáez, autora del capítol “Espai per la reflexió” del llibre