CONFERÈNCIA-COL·LOQUI: El joc i la fantasia (creativitat i neurosi).


Retransmissió per streaming per col·legiats d'Eivissa, Formentera i Menorca.

Que “en cada home hi ha un poeta, i que només amb el darrer home morirà el darrer poeta” és un fet que els mateixos poetes es complauen, generosament, a atribuir a l'essència humana. Així comença el Dr. Sigmund Freud El poeta i la fantasia, publicat el 1908.

Aprofitarem la lectura d'aquest text clàssic per a establir una línia divisòria entre la salut i la malaltia. Què és un home sa? Què és un home feliç? Vet aquí algunes de les qüestions fonamentals que travessen aquest treball. La realitat serà una constant per a tenir molt compte a l'hora d'abordar aquests interrogants. Però abans, acompanyant-nos d'aquest brillant escrit, serà necessari que establim algunes semblances i diferències entre l'activitat favorita del nin, el joc, amb la de la creació artística i la patologia neuròtica.

Amb els ponents:

José García Peñalver

Psicòleg Clínic (coll. B-00915). Llicenciat en Psicologia per la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED). Psicoanalista. Director del Gabinet Psicoanalític Palma: centre de formació i atenció clínica des de 1996. Editor i Director de la revista cultural ENKI, des de 2011.

Amparo Vidal Sánchez

Psicòloga General Sanitària (coll. B-02626). Llicenciada en Psicologia per la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED). Psicoanalista en formació. Membre del Gabinet Psicoanalític Palma des de 2014. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials. Subdirectora de la revista cultural ENKI.

Dirigit a:

Professionals de la psicologia, la pedagogia, l’art i la literatura; estudiants i públic en general.